Belföld

Megkéselte fiát az anyjának dirigáló apa

Két év börtönt kapott négy évre felfüggesztve egy férfi, aki megkéselte fiát még 2015 nyarán Jékén. Az apát életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találták bűnösnek – tájékoztatott a Nyíregyházi Törvényszék.

A vádlott közös háztartásban élt feleségével és gyermekével. Utóbbi 2015. július 9-én este ittasan ment haza, a szülők ekkor az ágyban fekve tévéztek. A fiú beszólt a hálószobába az édesanyjának, hogy készítsen ki neki fehér inget és sötét nadrágot, mert másnap temetésre megy. Ezt hallva a szintén részeg apa felugrott az ágyból, fogott egy kést és „most megöllek” felkiáltással kirontott az előszobába, szidta, majd hason és mellkason szúrta gyermekét, aki a szomszédokhoz menekült, ott kért segítséget. A bíróság szerint közvetlen életveszélybe került, és ha nem kap sürgős orvosi ellátást, meghalt volna.

A törvényszék azonban nem látta indokoltnak a 67 éves, büntetlen előéletű, cselekményét őszintén beismerő és megbánó vádlottal szemben a végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását. A bíróság ezen kívül tekintettel volt a sértetti közrehatásra, valamint arra, hogy megbocsátott az apjának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik