Belföld

Csónakázótó miatt is drágul a Nemzeti Közszolgálati Egyetem építkezése

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a szélesebb közönség, valamint a környéken élők életminőségének javítását szolgáló többlet műszaki tartalom miatt megnövekednek a mérnöki feladatok is, derül ki a közbeszerzési értesítőből.

És hogy mit takar a “többlet műszaki tartalom”? Kormányhatározat alapján az Orczy-kertet és a Ludovika-teret a történelmi állapothoz igazodva, de a jelenkori követelményeinek megfelelően rekontsruálják. Ennek részeként pedig az Orczy-kertben lévő tavat funkcióbővítés és rekultiváció címén újra csónakázásra alkalmassá teszik. Valamint megújul és modern sporteszközökkel bővül az Orczy-kerthez kapcsolódó, közhasználatban lévő szabadidős zöldterület, a felújítást követően ingyenesen lehet majd használni. A Ludovika-campus területén mintegy 10 ezer négyzetméteren kültéri tornapálya és fitneszpark, nagyméretű játszótér, időmérésre is alkalmas, rekortán burkolatú futópálya, valamint egyéb szabadidős funkciók is létesülnek.

Van egy vicces rész is: a hirdetményből kiderül, hogy már a szerződés megkötése előtt megtörtént az Új Oktatási Épület huzat- és beázásmentesítése. Szóval erre nem fognak fizetni!

A munkát az Óbuda-Újlak Zrt. és a FŐBER Zrt. nyerte el anno. Ők a módosítás után nettó 286 millió forint helyett nettó 302,05 milliót számlázhatnak majd.

Januárban is drágult egyébként az egyetemi építkezési tender, akkor a Garancsi István nevéhez köthető Market Zrt. kapott plusz 685 millió forintot kiegészítő munkákra, szintén a sportközpont miatt. De akkor még a csónakázótavat nem említették. Összesen 1 milliárd forinttal drágult már az eredetileg 5,3 milliárd forintra beárazott közbeszerzés:

Már egymilliárddal drágult a közszolgálati egyetem új sportcsarnoka
Első körben 5,3 milliárd forintot lőttek be a beruházásra, most 6,3 milliárdnál tartanak.

Kiemelt kép: Google

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik