Belföld

Továbbra is félmilliárddal tartoznak Pintérnek

Így is van mit a tejbe aprítania, és kitart Wartburgja mellett.

Pintér Sándor hűséges 1995-ben örökölt Wartburgjához: ez az egyetlen autó, amit feltüntetett idén is a vagyonnyilatkozatában. A képviselők, kormánytagok és más vezetők 2017-es vagyonnyilatkozatait csütörtökön éjfélkor hozták nyilvánosságra.

Az ingatlanok viszont hosszú oldalakon keresztül sorakoznak: a II. kerületben négy lakása, családi háza és két garázsa van, a IV. kerületben garázs, a VII. kerületben pedig lakás és parkolóhely tulajdonosa a belügyminiszter. Ehhez jön még egy csömöri kiskert, sarudi tanya 1 hektár szántóval, 224 m2-es siófoki ház, két szihalmi nyaraló és telek, valamint egy örökölt szihalmi nyaraló. Azt is feltüntette, hogy feleségének csaknem 14 hektár szántója van Szurdokpüspökiben, amihez ő is vásárolt néhányat, Pásztón pedig összesen 15 hektárból áll birtoka.

A miniszter megtakarításai több mint 220 millió forintot tesznek ki államkötvénnyel, részvényekkel, forint- és devizaszámlákkal, valamint más megtakarításokkal együtt, és a felesége nevén lévő mintegy 50 millió forint megtakarítást is feltüntette.

Továbbra is fennáll félmilliárd forint követelése abból, hogy a cégei eladásából származó, 2013-ban esedékes vételár-részletet nem egyenlítették ki, emellett 600 millió forintot adott kölcsön családi és baráti körben.

Belügyminiszteri fizetése bruttó 1,1 millió, gazdasági érdekeltsége nincs.

A 70. születésnapját idén ünneplő miniszterről egyébként néhány hete írták meg, hogy nyugdíjba vonulhat még ebben az évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik