Közélet

Csökkent Kósa Lajos adóssága

A miniszternek nincs gazdasági érdekeltsége.

Hárommillió forinttal csökkent Kósa Lajos tartozása a tavalyi vagyonnyilatkozatához képest – derül ki a csütörtökön éjfélkor közzétett friss, a 2017-es évre vonatkozó vagyonbevallásból.

A fideszes politikus, aki azóta miniszter lett, továbbra is felerészben tulajdonosa egy debreceni családi háznak, résztulajdonosa egy budakeszi építési teleknek, kivett útnak és szolgalmi útnak, illetve Szamosszegen két és fél hektár szántója van, amit 2015-ben örökölt.

Továbbra is tartósan bérel egy Mercedes Viano kisbuszt, 2016 óta van egy BMW GT 650C motorkerékpárja, és negyedrészben tulajdonosa egy motorcsónaknak.

Pénzintézeti számlakövetelésének összege tavalyhoz képest változatlan, 2,4 millió forint, csökkent viszont adóssága: 10,04 millió forinttal tartozik pénzintézetnek és 15,5 millió forinttal magánszemélyeknek – tavaly ez 11,5 és 17 millió forint volt.

Havi miniszteri fizetése bruttó 1,1 millió forint, gazdasági érdekeltsége a vagyonnyilatkozata szerint nincs.

Az elmúlt hetekben Kósa Lajosról leginkább annak kapcsán lehetett olvasni, hogy kiderült: 82 éves édesanyja tulajdonosa lett egy sertéstelepet működtető vállalkozásnak, és az ő háza lett a székhelye annak a cégnek is, amit a miniszter ügyvéd barátja igen jutányos áron adott át Kósa feleségének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik