Közélet

Pintér Sándor nyugdíjba mehet idén

El se fogja hinni, melyik józsefvárosi polgármester válthatja a belügyminisztert! Más tárcák élén is nagy vándorlások jönnek, ha igaz a Nemzet értesülése.

Első blikkre meglepő teóriával állt elő a Magyar Nemzet szombaton, bár annyira nem is meglepő, ha azt vesszük alapul, hogy Pintér Sándor már 70 éves lesz idén. Szóval a lényeg az, hogy a belügyminiszter letenné a lantot, nem dolgozna tovább, nyugdíjba vonulna a választások után.

Több forrásból úgy tudja a lap, Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester válthatná Pintért.

Kocsis amúgy sem sokáig lesz már polgármester, ugyanis elindul az országgyűlési választásokon. Ha pedig képviselővé választanák, az összeférhetetlen lenne a polgármesterséggel. A kerületben amúgy Sára Botond alpolgármester a kiszemelt utód, de neki előbb majd egy időközi választáson kell megmérkőznie a polgármesterségért.

Ugyan mindenki folyton arról beszél, hogy Orbán Viktor nem oszt előre posztokat, Kocsis régóta a rendészeti vonal körül legyeskedik, ahogy Bakondi György belbiztonsági tanácsadó is.

Ez lesz Lázárral, Szijjártóval, Gulyással

Lázár János helyzetéről egész ősszel cikkeztek a lapok, miután bejelentette, hogy inkább a saját hódmezővásárhelyi körzetét egyengetné, a Miniszterelnökséget pedig ott hagyná. A pletykák és a lap szerint itt Szijjártó Péter követné Lázárt, aki maga Kelet-Magyarország fellendítéséért és az elnéptelenedő falvakért lesz majd felelős egy új pozícióban.

A lap forrásai szerint távozni fog Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Szijjártó helyére pedig Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető érkezhet a külügybe. Novák Katalinról, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkáráról csak annyit ír a lap, hogy hosszabb távra tervez vele Orbán Viktor.

(Kiemelt kép: MTI/Bruzák Noémi)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik