Belföld
Szeged, 2018. február 1.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az amerikai szoftverfejlesztõ EPAM Systems Kft. új szegedi irodaházának avatásán 2018. február 1-jén. A kormány 2016-ban stratégia megállapodást kötött a társasággal.
MTI Fotó: Rosta Tibor

Szijjártó Péter szerint az ENSZ lekopírozza a Soros-tervet

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2018. 02. 01. 17:31

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ globális migrációs csomagjának az alapállítása nem felel meg a valóságnak.
Korábban a témában:

A dokumentum alapállítása hamis, hazug

– jelentette ki Szijjártó Péter csütörtökön Prágában, miután tárgyalásokat folytatott vendéglátójával Martin Stropnicky cseh külügyminiszterrel.

A magyar tárcavezető leszögezte: nem igaz, hogy a migráció pozitív és, hogy megállíthatatlan. Magyarország nem ért egyet ezzel az állítással.

A migráció veszélyes és megállítható

– fejtette ki Szijjártó Péter. Megerősítette korábbi nyilatkozatát, amely szerint, ha az ENSZ február 5-én egy migrációpárti javaslatot ad ki, akkor Magyarország ki fog lépni az ENSZ globális migrációs csomagjának tárgyalásáról.

Szijjártó köszönetet mondott a cseheknek azért a segítségért, amelyet a migrációs hullám megállítása érdekében korábban nyújtottak a magyaroknak. Ezzel közösen bebizonyítottuk, hogy a migráció megállítható és a határok védhetőek – fejtette ki a miniszter.

Prága, 2018. február 1.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Martin Stropnicky cseh külügyminiszter (j) fogadja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Prágában 2018. február 1-jén.
MTI Fotó: KKM
MTI Fotó: KKM

Úgy vélte, hogy az ENSZ globális migrációs csomagja gyengíteni akarja a határvédelmet, s azt szeretné, hogy ez ne minősüljön bűncselekménynek.

Írjon elő az ENSZ amit akar, mi megvédjük Magyarország határait és a schengeni határokat. Az ENSZ globális migrációs csomagjának terve kísértetiesen hasonlít a Soros-tervre

– tette hozzá a miniszter.

A cseh külügyminiszter a sajtótájékoztatón kifejtette:

Csehország és Magyarország, illetve az egész visegrádi csoport egyaránt ellenzi az illegális migránsok befogadását. Közösen el akarjuk érni, hogy az Európai Unióban ne fogadják el a menekültek befogadásának új szabályozását, az úgynevezett Dublin 4 tervet.

Martin Stropnicky hozzátette: mindketten egyaránt elutasítják a kötelező menekültkvótákat és szorgalmazzák a schengeni határok szigorúbb védelmét.

Szijjártó Péter prágai látogatása során megbeszéléseket folytat még Lubomír Metnar cseh belügyminiszterrel, Jaroslava Nemcová szociális és egészségügyi miniszterrel, Karla Slechtová védelmi miniszterrel, valamint udvariassági látogatást tesz Andrej Babis ügyvezető cseh kormányfőnél.

Kiemelt kép: MTI/Rosta Tibor

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.