Belföld

Vizsgálják, hogy tényleg szappannal mosták-e ki egy hétéves diák száját Mórahalmon

Egy „aggódó nagymama” posztja borzolta fel a kedélyeket a hétvégén a Facebookon. Néhány nap alatt ezrek osztották meg azt a nyilvános bejegyzést, amelyben a szegedi nő egy durva gyerekfegyelmezési ügyről számolt be, egyben kérte a hozzászólókat, hogy adjanak tanácsot, ők mit tennének hasonló szituációban.

Sziasztok!

Én egy felháborodott nagymama vagyok. Szerdán a 7 éves unokámat az iskolában (Mórahalmi Általános Iskola) az egyik tanárnő (Edit néni) a hajánál fogva becibálta a tanterembe és szappannal kimosta a száját. A kislány félelmében bepisilt. Egész nap a pisis ruhájában tartózkodott az iskolában délután fél 5-ig. Azóta fél a szobában villany nélkül maradni. Ti mit tennétek a helyemben? Kérlek, osszátok meg, hogy másik gyerekkel ez ne történjen meg!

Írta szombaton Szegedi Emese, akit természetesen meg is kerestünk, de egyelőre nem sikerült kapcsolatba lépni vele. A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola igazgatónője viszont kérdésünkre megerősítette, hogy vizsgálatot rendeltek el a történtek tisztázására.

Kazi Mária igazgató azt mondta:

Kiragadott és eltúlzott állítások vannak a Facebook-bejegyzésben, de ennek ellenére újabb alapos vizsgálatot indítottunk az ügyben. Az iskola hírneve érdekében gyorsan ki akarjuk vizsgálni, hogy mi történt.

Az igazgatónő szerint múlt pénteken már volt egy gyors vizsgálat, amit a szülők által is elfogadott eredménnyel le is zártak, de miután a közösségi médiában megjelent írás futótűzként terjed, újra elővették az ügyet.

A 24.hu kérdésére, hogy a szappanos szájmosás megtörtént-e, az igazgatónő annyit mondott, hogy

az is túlzás.

A bejegyzéshez fűzött kommentek egy részében a véleménynyilvánítók egyébként azt is kétségbe vonják, hogy valós a történet.

A nagy többség viszont a pedagógus azonnali elbocsátását követeli, mert egy 7 éves gyerekkel szemben még abban az esetben sem lehet fizikai retorziókhoz folyamodni, ha esetleg obszcén szavakat használ a tanárral szemben.

Jó néhányan akadtak viszont olyanok is, akik a pedagógus pártját fogták.

Nem könnyű ma pedagógusnak lenni. Sok a neveletlen, öntörvényű gyerek. A pedagógusoknak semmi eszköz sincs a kezükben. Az ilyen gyerek nem reagál a fekete pontra, beírásra. Senkinek sem jut az eszébe, hogy ki védi meg a pedagógust.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik