Belföld

Szabadlábon a 83 éves borsodi gyilkost

Lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el a 83 éves borsodi férfival szemben, aki a gyanú szerint megölte élettársát. Erről pénteken döntött a Miskolci Járásbíróság.

A férfi 1990 óta élt élettársi kapcsolatban áldozatával, a férfi mezőnyárádi otthonában. Már évekkel ezelőtt megromlott a viszonyuk, a törvényszék tájékoztatása szerint az asszony magatartása miatt. Napi rendszerességgel fordultak elő viták, veszekedések, ilyenkor az nő szidta, trágár kifejezésekkel illette párját és családtagjait. Emiatt a férfit sem a gyermekei, sem az unokái nem látogathatták.

2018. január 23-án is veszekedtek, ekkor az asszony el is zavarta későbbi támadóját otthonról. Elment a postára és amikor hazament a fáskamrában levő asszony rákiabált, hogy:

Üssön meg a guta az unokáddal együtt!

Ekkor az idős férfi kezébe vett egy fahasábot és fejen ütötte élettársát. Az áldozat először a kamra falának esett, majd megtántorodva a földre zuhant és a fejét a fáskamra előtti teherautó vasfelnijébe ütötte. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen meghalt.

Az ügyész házi őrizetben akarta tudni a gyanúsítottat, ezzel szemben a bíróság az eljárás alatt tanúsított magatartása, személyi-családi körülményei és idős kora miatt elegendőnek tartotta a lakhelyelhagyási tilalom elrendelését.

A végzés jogerős.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik