Belföld

Botka szerint baloldali politikusok adtak muníciót a Fidesz médiahadjáratához

Azt mondta, tévedett, amikor azt hitte, hogy a pártvezetők meggyőzhetők arról, hogy a választók fontosabbak, mint saját politikusi túlélésük.

Botka László megdöbbent azon, hogy a Fidesz milyen mélyen van jelen az ellenzéki pártok életében – erről Szeged polgármestere a város önkormányzati lapjának beszélt.

Az MSZP-s politikus azt mondta, a miniszterelnök-jelöltségről való lemondása előtti utolsó javaslata a listás helyek felét adta volna a többi „demokratikus ellenzéki pártnak”, ám nem gondolta, hogy az ellenzéki pártvezetők csak frakciót akarnak és nem kormányváltást. Úgy látja, tévedett, amikor azt hitte, hogy ezek a pártvezetők meggyőzhetők arról, hogy a saját választóik fontosabbak, mint az ő politikusi túlélésük.

Szerinte kormányfőjelöltté választása után a Fidesz „elképesztő médiahadjáratot” folytatott ellene, amihez sokszor baloldali politikusok adtak muníciót. „Amikor a kormánypárti-ellenzéki összefogást már „csúcsra járatták” az ellehetetlenítésem érdekében, nem volt tovább maradásom” – jelentette ki Botka.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik