Belföld

160 üveg mérgező ital lehet forgalomban

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök információi szerint feltehetőleg közel 160 üveg mérgezett ital van még ismeretlen személyeknél – olvasható a police.hu-n.

Mint azt a 24.hu is megírta, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytat nyomozást egy 47 éves debreceni lakossal szemben. Feltehetően ő lehet a tömeges szerepi mérgezés felelőse.

Fiatal lány lehet a szerepi mérgezés első halálos áldozata
Sajtóhírek szerint a háromgyermekes anyánál az orvosok megállapították az agyhalált. Egy márkásnak tűnő, de olcsó, hamis zárjegyű ital okozhatta a tömeges mérgezést.

A megalapozott gyanú szerint N. Sándor metil alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis, mérgező italokat eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

A nyomozás adatai szerint feltehetőleg még 160 üveg – a gyanúsított által előállított – mérgező szeszes ital van ismeretlen személyeknél.

A rendőrség felhívta a lakosság figyelmét, hogy akik ismert italmárkák üvegében lévő, zárjegy nélküli, „Duty Free Shop” felirattal ellátott, mérgező szeszes italt vásároltak, abból ne igyanak.

Javasolták, hogy bizonytalan helyről származó, ismeretlen eredetű, a szükséges engedélyekkel nem rendelkező üzletből vagy személytől vásárolt folyadékot, szeszes italt senki ne fogyasszon, ezeket csak hivatalos forrásból szerezze be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik