Belföld

Emberölés az M5-ösön: bekopogott alvó áldozatához a gyilkos

A Csongrád Megyei Főügyészség a mai napon indítvány tett a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója felé, hogy rendelje el annak a német állampolgárságú férfinak az előzetes letartóztatását, aki az autópálya csengelei pihenőjében megölte bolgár ismerősét.

A megalapozott gyanú szerint a német állampolgárságú, de Ausztriában élő gyanúsított elhatározta, hogy a korábbi kölcsönök meg nem adása miatt megöli bolgár állampolgárságú ismerősét.

Miután megtudta, hogy a sértett ausztriai tartózkodási helyéről Bulgáriába kíván utazni, magához vette az engedély nélkül tartott lőfegyverét és a magyar határra indult, hogy ott bevárja a sértettet. Ezt követően gépkocsival követte a bolgár férfi autóját egészen az M5 autópálya jobb pályatestének csengelei pihenőjéig.

Itt a gyanúsított mintegy fél órát várakozott, majd miután észlelte, hogy a sértett alszik, a fegyvert magához véve az autóhoz lépett és az ajtó üvegén bekopogott. Amikor a sértett felébredt és meglátta a gyanúsítottat, megpróbált a helyszínről elhajtani, erre a gyanúsított több lövést adott le az autó vezetőjére.

A lövések a bolgár férfi mellett ülő osztrák állampolgárt is eltalálták. A bolgár férfinek még annyi ereje volt, hogy a pihenőből az autópályára hajtott, azonban ott a leállósávban megállt és a lövések következtében életét vesztette.

Az életveszélyes állapotban lévő utasa életét az időben elvégzett műtéti beavatkozás mentette meg.

A gyanúsított miután észlelte, hogy a sértett meghalt, az autópályára hajtott és ausztriai tartózkodási helyére távozott, ahol másnap este európai elfogatóparancsra az osztrák hatóságok előállították, majd most csütörtökön a magyar rendőrségnek átadták.

A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel tett indítványt az előzetes letartóztatás egy hónapra történő elrendelésére.

Az indítvány tárgyában a mai napon fog dönteni a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója.

M5-ös leszámolás: a gyilkos szerint nincs vesztenivalója, mert rákos
Az 52 éves török származású elkövető állítólag beismerő vallomást tett.

Kiemelt kép: MTI/Donka Ferenc

Ajánlott videó

Olvasói sztorik