Belföld

Ittasan ment az ittas vezetés miatt tartott tárgyalására

A Marcali Járási Ügyészség 2017. november 30-án gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a büntetett előéletű férfit, akit november elején Balatonkeresztúron, egy héttel később pedig Tikos község belterületén értek tetten a rendőrök,  amint közepesen ittas állapotban vezette gépkocsiját.

A vádlottat ezért a Marcali Járásbíróság 1 év fogházbüntetésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte, a szabadságvesztés végrehajtását azonban 2 évre felfüggesztette.

A vádlott a november 30-i tárgyalása előtt is alkoholt fogyasztott, a rendőrök a bíróságra menet Kéthelyen ismét igazoltatták – azután, hogy a jogosítványát már az első alkalommal elvették – és ez alkalommal is közepesen ittas állapotban vett részt a közúti forgalomban.

Az újabb ügyben a Marcali Járási Ügyészség ugyancsak gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit december 18-án, akivel szemben 6 hónap fogházbüntetést és 3 év közúti járművezetéstől eltiltást szabtak ki. A szabadságvesztés végrehajtását szintén 2 évre függesztette fel a bíróság.

A korábbi ítélet nem emelkedett jogerőre, míg a második ítéletet valamennyi jogosult tudomásul vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik