Belföld

Összeveszett a barátnőjével, mérgében beverte az üvegajtót, mire rászólt a szomszéd, de őt rugdosták össze

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy fiatalkorúval szemben, aki féltékenység miatti dühében előbb betörte a társasházi üvegajtót, majd az ezt számon kérő szomszédot két társával együtt összerugdosta.

A 17 éves kiskunfélegyházi fiatalkorú idén április 8-án este együtt italozott egy barátjával, majd 22 óra körül az egyik belvárosi társasházban felkereste a barátnőjét. A társasház hátsó bejáratánál beszélgetve féltékenység miatt veszekedés robbant ki közöttük, a fiatalkorú haragra gerjedt. Miután a barátnő visszament a lépcsőházba és becsukta maga után az ajtót, a fiatalkorú vádlott dühében ököllel, szándékosan betörte a lépcsőházi üvegajtót, amelyben 8 ezer forint kárt okozott.

A ház előtt lezajló veszekedést és az üvegajtó betörését észlelte az első emeleti erkélyen tartózkodó szomszéd, aki lement a ház elé, hogy a távozó fiatalkorún számon kérje a rongálást. Szóváltásba keveredtek, amelyre a fiatalkorú közelben tartózkodó 23 éves bátyja és annak 24 éves ismerőse – az ügy II. és III. rendű vádlottjai – felfigyeltek, odamentek és mindhárman rátámadtak a sértettre.

Ettől a férfi megijedt, futni kezdett, azonban a járdaszegélyben megbotlott és elesett. Ekkor a fiatalkorú és két társa a földön fekvő férfit – a fejét, karját, hátát – testszerte rugdosni kezdték. A túlerőben lévő támadók csak egy idegen közbelépésére hagytak fel a bántalmazással.

Az ügyészség a szabadlábon lévő vádlottakat csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A büntetlen előéletű fiatalkorú és a többszörösen büntetett előéletű társai ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik