Belföld

Lúgos támadás – elkezdődött a per, többen kint ragadtak

A múltkorinál még nagyobb sajtóérdeklődés mellett megkezdődött kedd délelőtt – néhány perccel 9 óra után – a lúgos támadással vádolt orvos pere a Fővárosi Ítélőtáblán. A beléptetés azúttal elhúzódott, így körülbelül tizenöt ember ragadt kint a tárgyalóteremből. Az újságírók a szünet után csatlakozhatnak.

A per egyébként Renner Erika meghallgatásával folytatódik a második tárgyalási napon, de a bíró ezúttal is megtiltotta az online közvetítést.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ahogy arról beszámoltunk, ezúttal – a vádlott és a sértett szembesítésén túl – hat tanú meghallgatása várható. Ők a következők:

  • Renner Erika élettársa
  • A sértett két barátnője
  • Három kárházi dolgozó

A két nőt vélhetően arról kérdezik majd, mikor mondta nekik Renner Erika, és egyáltalán miért gondolhatja, hogy egykori szeretője a tettes, valamint, hogy ők – akik jól ismerik az egykori pár viharos, se veled, se nélküled kapcsolatát – hogyan vélekednek a támadó kilétéről. A kórházi alkalmazottakat, akik a sértett ügyvédje szerint korábban többször keveredtek ellentmondásba, a vádlott alibijéről kérdezik majd, pontosabban, hogy az igazgató valóban a kórházban tartózkodott-e a támadás idején.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

A november 23-i tárgyalás hosszúra nyúlt, reggel 9 órakor kezdődött és nem sokkal délután 4 óra után ért véget. Akkor a vádlottnak, a sértettnek, és két tanúnak tettek fel kérdéseket. A két asszony ugyanabban a társasházban lakik, mint a brutálisan megsebesített nő, és az ominózus márciusi reggelen mindketten láttak egy-egy gyanúsnak vélt alakot a lépcsőházban.

Bene Krisztián ügyvédje ellentmondásokat kereset Renner Erika vallomásaimban. Próbálkozását – hogy hazugságon kapja – egy pillanatra nevetés szakította meg, amikor a nő „elnézést kért” azért, mert nem szó szerint idézett a jegyzőkönyvből. Az áldozat végig tartotta magát, de amint befejeződött a tárgyalás, elsírta magát.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik