Belföld

Elsírta magát meghallgatása után Renner Erika

Bene Krisztián, két tanú és Renner Erika – őket hallgatták meg a lúgos támadás ügyében tartott megismételt másodfokú eljárás első tárgyalási napján, csütörtökön. A per reggel 9 órakor kezdődött és nem sokkal délután 4 óra után ért véget.  Miután ismertették az ügy, illetve az eddigi tárgyalások tapasztalatait, negyed 11 körül az áldozatot kiküldték a teremből, hogy meghallgassák az ügy vádlottját, az egykori kórházigazgatót.

Lúgos támadás - Hatalmas érdeklődés mellett megkezdődött az orvos pere
Renner Erika a párjával érkezett, és tudósítónk szerint a tárgyalóteremben tartózkodik a vádlott, Bene Krisztián édesanyja is.

Az orvos azt mondta, vallomást tesz, de fenntartja, amit eddig mondott, ellenben kiegészítette azt. Hosszasan beszélt arról, hogy nem zaklatta a nőt, miután véget ért a kapcsolatuk. Percekig fejtegette, hogy amennyiben a rendőrség vagy a bíróság jobban figyel, megbizonyosodhatott volna róla, hogy a bűncselekmény elkövetésének idején ő a kórház területén tartózkodott. Nagyon örül, hogy a mostani tárgyalási napokon meghallgatják azokat a tanúkat, akik igazolhatják, hogy valóban az intézményben volt a kérdéses időben.

A bíró megpróbálta rekonstruálni, hogy Bene korábban kinek mit mondott arról, mit is tett azon a keddi napon, amikor a vád szerint megtámadta Renner Erikát.

Miután Bene vallomást tett, a bíró 20 perc szünetet rendelt el, ezután Renner egyik szomszédja következett. A nőt arról kérdezték, mit látott 2013. március 12-én. A tanú arról beszélt, hogy aznap reggel találkozott egy emberrel a házban, akitől megijedt, mert motoros ruhát és motoros sisakot viselt. Azt mondta, nem látta az  illető arcát, és később sem ismerte fel Benében a sisakos alakot. Az ügyész részletesen elmondatta vele, hogyan nézett ki egy munkanapja a társasházban, ahol Renner Erika is lakott és ahol a támadás érte.

Ezek után egy másik tanút is meghallgattak, aki szintén összefutott egy gyanús emberrel aznap a házban. Ő azt mondta, meglepte, hogy a férfi nem a napszaknak megfelelően köszönt rá. Biztos benne, hogy az, akivel találkozott, a vádlott volt, igaz, ő azt mondta, a férfi biciklis ruhát viselt.

A két ember meghallgatása után az első tanúhoz fordult a bíró, és még egyszer megkérdezte, van-e még hozzáfűznivalója. A nő azt mondta, szerinte ők ketten két különböző személyről beszéltek, amikor leírták az aznap reggel látott férfit.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Az utolsó, akire az első, maratoni tárgyalási napon sor került, a sértett, Renner Erika volt. A nőt hosszasan kérdezték a bírói tanács tagjai és az ügyész is. Bene ügyvédje tudósítónk szerint a nő vallomásaiban ellentmondásokat keresett. Megkérdezte például, miért mondta azt a mentőknek, hogy megverték, kirabolták és maró anyaggal leöntötték. Renner erre azt válaszolta, mivel szerepel a vallomásában, hogy az elkövető a pénztárcáját kereste, ezért gondolta, hogy ez történt. A megverés felvetését pedig azzal indokolta, hogy nyilván a fájdalmai miatt.

Minden szinte elölről kezdődik a lúgos támadás ügyében
Négy és fél évvel a bestiális támadás után csütörtökön másodfokon gyakorlatilag újrakezdődik Bene Krisztián ügye.
Benének nem voltak kérdései az áldozathoz. Az ügyvéd próbálkozását – ahogyan hazugságon akarta kapni Renner Erikát – egy pillanatra nevetés szakította meg, amikor a nő „elnézést kért” azért, mert nem szó szerint idézett a jegyzőkönyvből. Mindenesetre a vádlott ügyvédje apró részletekig kereste a különbségeket a nő vallomásaiban. Az áldozat végig tartotta magát, de amint befejeződött a tárgyalás, elsírta magát.

A tárgyalás december 5-én folytatódik a táblabíróságon.

Lúgos támadás – „Van mit mondanunk Bene Krisztiánnak”
Két tárgyalási nap, nyolc beidézett tanú – így indul újra másodfokon az egykori budai kórházigazgató pere. Renner Erikát ezúttal szembesíteni fogják a vádlottal. Erre eddig nem volt példa.

Két nap híján éppen egy éve kezdődött a másodfokú per ugyanitt, a Kúria azonban később visszahelyezte az ügyet másodfokra, mert további bizonyítást tartott szükségesnek az ügyben, hogy kijelenthető legyen, a bűncselekményt a vádlott követte el, és rajta kívül más nem követhette el. A táblabíróság akkor kilenc évre ítélte Bene Krisztiánt egyebek mellett életveszélyt okozó testi sértés bűntettéért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik