Belföld

Elsírta magát meghallgatása után Renner Erika

Huszár Krisztina
László Pál
Huszár KrisztinaLászló Pál

2017. 11. 23. 16:25

Bene Krisztián, két tanú és Renner Erika – őket hallgatták meg a lúgos támadás ügyében tartott megismételt másodfokú eljárás első tárgyalási napján, csütörtökön. A per reggel 9 órakor kezdődött és nem sokkal délután 4 óra után ért véget.  Miután ismertették az ügy, illetve az eddigi tárgyalások tapasztalatait, negyed 11 körül az áldozatot kiküldték a teremből, hogy meghallgassák az ügy vádlottját, az egykori kórházigazgatót.

Lúgos támadás - Hatalmas érdeklődés mellett megkezdődött az orvos pere
Renner Erika a párjával érkezett, és tudósítónk szerint a tárgyalóteremben tartózkodik a vádlott, Bene Krisztián édesanyja is.

Az orvos azt mondta, vallomást tesz, de fenntartja, amit eddig mondott, ellenben kiegészítette azt. Hosszasan beszélt arról, hogy nem zaklatta a nőt, miután véget ért a kapcsolatuk. Percekig fejtegette, hogy amennyiben a rendőrség vagy a bíróság jobban figyel, megbizonyosodhatott volna róla, hogy a bűncselekmény elkövetésének idején ő a kórház területén tartózkodott. Nagyon örül, hogy a mostani tárgyalási napokon meghallgatják azokat a tanúkat, akik igazolhatják, hogy valóban az intézményben volt a kérdéses időben.

A bíró megpróbálta rekonstruálni, hogy Bene korábban kinek mit mondott arról, mit is tett azon a keddi napon, amikor a vád szerint megtámadta Renner Erikát.

Miután Bene vallomást tett, a bíró 20 perc szünetet rendelt el, ezután Renner egyik szomszédja következett. A nőt arról kérdezték, mit látott 2013. március 12-én. A tanú arról beszélt, hogy aznap reggel találkozott egy emberrel a házban, akitől megijedt, mert motoros ruhát és motoros sisakot viselt. Azt mondta, nem látta az  illető arcát, és később sem ismerte fel Benében a sisakos alakot. Az ügyész részletesen elmondatta vele, hogyan nézett ki egy munkanapja a társasházban, ahol Renner Erika is lakott és ahol a támadás érte.

Ezek után egy másik tanút is meghallgattak, aki szintén összefutott egy gyanús emberrel aznap a házban. Ő azt mondta, meglepte, hogy a férfi nem a napszaknak megfelelően köszönt rá. Biztos benne, hogy az, akivel találkozott, a vádlott volt, igaz, ő azt mondta, a férfi biciklis ruhát viselt.

A két ember meghallgatása után az első tanúhoz fordult a bíró, és még egyszer megkérdezte, van-e még hozzáfűznivalója. A nő azt mondta, szerinte ők ketten két különböző személyről beszéltek, amikor leírták az aznap reggel látott férfit.

Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Az utolsó, akire az első, maratoni tárgyalási napon sor került, a sértett, Renner Erika volt. A nőt hosszasan kérdezték a bírói tanács tagjai és az ügyész is. Bene ügyvédje tudósítónk szerint a nő vallomásaiban ellentmondásokat keresett. Megkérdezte például, miért mondta azt a mentőknek, hogy megverték, kirabolták és maró anyaggal leöntötték. Renner erre azt válaszolta, mivel szerepel a vallomásában, hogy az elkövető a pénztárcáját kereste, ezért gondolta, hogy ez történt. A megverés felvetését pedig azzal indokolta, hogy nyilván a fájdalmai miatt.

Minden szinte elölről kezdődik a lúgos támadás ügyében
Négy és fél évvel a bestiális támadás után csütörtökön másodfokon gyakorlatilag újrakezdődik Bene Krisztián ügye.
Benének nem voltak kérdései az áldozathoz. Az ügyvéd próbálkozását – ahogyan hazugságon akarta kapni Renner Erikát – egy pillanatra nevetés szakította meg, amikor a nő „elnézést kért” azért, mert nem szó szerint idézett a jegyzőkönyvből. Mindenesetre a vádlott ügyvédje apró részletekig kereste a különbségeket a nő vallomásaiban. Az áldozat végig tartotta magát, de amint befejeződött a tárgyalás, elsírta magát.

A tárgyalás december 5-én folytatódik a táblabíróságon.

Lúgos támadás – „Van mit mondanunk Bene Krisztiánnak”
Két tárgyalási nap, nyolc beidézett tanú – így indul újra másodfokon az egykori budai kórházigazgató pere. Renner Erikát ezúttal szembesíteni fogják a vádlottal. Erre eddig nem volt példa.

Két nap híján éppen egy éve kezdődött a másodfokú per ugyanitt, a Kúria azonban később visszahelyezte az ügyet másodfokra, mert további bizonyítást tartott szükségesnek az ügyben, hogy kijelenthető legyen, a bűncselekményt a vádlott követte el, és rajta kívül más nem követhette el. A táblabíróság akkor kilenc évre ítélte Bene Krisztiánt egyebek mellett életveszélyt okozó testi sértés bűntettéért.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.