Belföld
Debrecen, 2017. február 15.
Újszülöttek a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Szülészeti és Nõgyógyászati Klinikáján, ahol húsz éves születési rekord dõlt meg. Százhetvennel több baba látta meg a napvilágot 2016-ban, mint egy évvel korábban.
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Tízezer baba felnövekedését követik majd nyomon

24.hu
24.hu

2017. 11. 14. 11:11

A KSH Népességtudományi Kutatóintézete most kapott uniós pénzt arra, hogy elindíthassanak egy felmérést a mostani újszülöttek jövőjét befolyásoló, meghatározó tényezőkről – írja a Népszava. A KSH 25 évre tervezi a projektet, az első ötéves szakaszra kaptak most pénzt.

A Kohorsz ’18 néven futó programra azért van szükség az igazgató szerint, mert hazánkban jelenleg nincs országos nyilvántartás a babát váró anyákról, csak a védőnők tartják számon a saját körzetükben hamarosan születő gyerekeket.

A négyezer hazai ellátási területből a szervezők 648 térséget emeltek ki, ezeken a helyeken a korábbi tapasztalatok szerint jövő április és 2019 márciusa között 10-12 ezer csecsemő születésére lehet számítani.

A vizsgálat ezeknek a babáknak a felnövekedését követi nyomon. Adatokkal akarják igazolni, hogy a sikeres felnőtté válásban mekkora szerepe van olyan hétköznapi tevékenységeknek, mint az esti mese olvasásának, vagy, hogy az apa kész-e megfürdetni és pelenkázni a gyermekét. Ezen kívül is kitérnek, hogy az anya stresszes munkahelye milyen nyomot hagy a kicsikben.

Frissíteni kívánják az adatokat az egyes családok anyagi hátteréről, lakáshelyzetéről, és arról is, kínál-e előrelépést az iskola, leküzdhető-e a hátrányos helyzetű településekre született gyerekek lemaradása. Ezek után azt is meg tudják majd vizsgálni, milyen módon nevelték fel a szülők gyermekeiket vagy milyen az apák hozzáállása.

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Oláh Tibor 

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A gorgeous female standing behind blinds wearing lingerie and stockings

Az anális szex nem játék

Kommentek

EDITORS NOTE: Graphic content / A silicone sex doll is displayed on March 5, 2018 in a room of a "brothel like" establishment in Paris where customers can pay for sexual intercourse with dolls, the first of its kind in France.
Members of the communist and Front de gauche group at Paris' city council called on March 16, the closure of the place run by the Xdolls company. The study of a legal procedure have been presented at Paris city council on March 20. / AFP PHOTO / JOEL SAGET
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.