Belföld

Milliós sérelemdíjat fizethetnek Vonának a kormánypárti lapok

Az elsőfokú ítélet szerint hamisan állították a Jobbik elnökéről, hogy egy török terrorszervezet tiszteletbeli tagja.

A Fővárosi Törvényszék összesen 2,6 millió forint sérelemdíj megfizetésére kötelezett hétfőn hozott elsőfokú ítéletében több kormánypárti sajtóorgánumot, a Ripostot, az Origót, a Lokált és a 888-at – közölte a Jobbik.

A párt tájékoztatása szerint az említett sajtótermékek azt állították Vona Gáborról, hogy a Szürke Farkasok nevű török terrorszervezet tiszteletbeli tagja, ami nem felel meg a valóságnak. Hozzátették: eddig közel nyolcvan sajtópert nyertek „a közpénzen eltartott, hazug kormánylapok ellen”.

A Jobbik elnökét egy évvel ezelőtt a kormánypárti Magyar Idők kérdezte a Szürke Farkasokkal való kapcsolatáról. Vona azt mondta: kizárt, hogy előkerüljön olyan fotó, amin a nacionalista félkatonai mozgalom bármely vezetőjével szerepelne, sem neki, sem a pártnak nincs kapcsolata velük. Arra a kérdésre, hogy mit akart üzenni a Facebookon közzétett fotójával, amelyen a Szürke Farkasok egyezményes kézjelét mutatta, azt felelte, hogy a farkas a törökök számára olyan nemzeti szimbólum, mint nálunk a csodaszarvas vagy a turulmadár, ez a turanista török emberek körében elterjedt kéztartás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik