Belföld

Az Iszlám Államtól tanult a Teréz körúti robbantó?

A dzsihadisták oktatófilmjéből készülhetett fel a merényletre.

Zoom.hu értesülése szerint P. László egy Iszlám Állam által készített oktatófilmből “tanulhatott” a robbantás előtt. Az oktatófilmet a bőnyi rendőrgyilkossággal gyanúsított Győrkös Istvánhoz köthető Magyar Nemzeti Arcvonal terjesztette. A portál úgy tudja, a körúti robbantót kifejezetten az a rész érdekelte, ahol megmutatták, miként lehet mozgó járőrökre támadni.

P. László korábban azt mondta, egy internetes leírás alapján állította össze a robbanóanyagot, majd készítette el a pokolgépet, amit ki is próbált.

Az ügyben eljáró Központi Nyomozó Főügyészség nem kívánta kommentálni az információt. Annyit írtak, hogy az ügy jelenleg vádelőkészítési szakban van, az eddig közölteken túl más adatokat nem akarnak nyilvánosságra hozni.

Szikinger István, P. László védője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az információt.

Azt mondta, olyan nagy mennyiségű nyomozati anyagot kapott az ügyészségtől az iratismertetés után, hogy azt még nem tudta maradéktalanul átnézni. Az általa eddig áttanulmányozott iratok között még nem látta a szóban forgó filmet.

P. Lászlót előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és más bűncselekményekkel, köztük terrorcselekménnyel gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Újra szolgálatba állnak a Teréz körúti robbantásban megsérült rendőrök
Szeretnének támadójuk szemébe nézni a bíróságon, de nem gondolják, hogy a miértre választ kapnak majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik