Belföld

Tizenhét évet kapott a találomra gyilkoló hevesi férfi

Huszár Krisztina
Huszár Krisztina

újságíró. 2017. 10. 17. 08:19

Tizenhét évet kapott az a férfi, aki összeverte majd felgyújtott egy hajléktalan áldozatát tavaly tavasszal Hatvanban. A Debreceni Ítélőtábla ezzel súlyosbította az Egri Törvényszék márciusi döntését, ott és akkor ugyanis a vádlott tizenöt évet kapott különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt azzal a lehetőséggel, hogy miután letöltötte büntetése kétharmadát, feltételesen szabadon engedhetik. A táblabíróság szerint viszont a férfi az átlagot meghaladó szenvedést okozva követte el a cselekményt.

A sértett szenvedését látva közönyösen viselkedett, még fel is gyújtotta áldozatát.

Az ítélőtábla szerint ennek fényében az első fokú bíróság által kiszabott 15 év nem fejezi ki kellőképpen a cselekmény tárgyi súlyát és társadalomra való veszélyességét. Az ítélőtábla szerint hosszabb tartamú szabadságvesztésre van szükség a prevenció és a társadalom védelme érdekében.

A gyöngyösi férfi a vádirat szerint azért utazott Hatvanba tavaly április 25-én, hogy rendbe hozza kapcsolatát a barátnőjével, de végül nem sikerült megbeszélniük a problémáikat, így összepakolta a holmijait és elindult. Ezután céltalanul bolyongott és ivott a városban. Este 10 óra körül egy áruház parkolójában találkozott későbbi áldozatával, és odatelepedett mellé. Váltottak pár szót, majd a későbbi támadó továbbment. Ám egy órával később visszatért, ekkor a hajléktalan férfi már nagyon részeg volt.

A vádlott leült áldozata mellé a földre, majd hirtelen felállt, és minden ok nélkül többször fejbe rúgta őt. Körülbelül fél órán keresztül bántalmazta kisebb megszakításokkal, rugdosta, taposta. A férfi még életben volt, amikor a tettes meggyújtotta a ruháját, majd néhány perc múlva elsétált – ahogy az ügyészség a vádemeléskor fogalmazott – az akkor már intenzíven égő holttest mellett.

A vádlott nem sokkal később egy telefonfülkéből felhívta a rendőrséget és feladta magát.

Később kiderült, az áldozatot a fején 56-szor, a törzsén 27-szer rúgta meg, taposta a fejét és a mellkasát, és többször rá is ugrott.

A támadó még a vádemeléskor sem tudott magyarázatot adni a tettére.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2018. október 23.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésének 62. évfordulóján tartott megemlékezésen a fővárosi Terror Háza Múzeumnál 2018. október 23-án.
MTI/Kovács Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.