Belföld

Halálra rugdosott, majd felgyújtott egy férfit Hevesben

Halálra rugdosta, végül felgyújtotta áldozatát egy férfi Hatvanban. A brutális gyilkosság még áprilisban történt, a megyei főügyészség pénteken közölte, hogy vádat emelt az ügyben. A támadót különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt állítják bíróság elé.

A gyöngyösi férfi a vádirat szerint azért utazott Hatvanba, hogy rendbe hozza kapcsolatát a barátnőjével, devégül nem sikerült megbeszélniük a problémáikat. Ezután céltalanul bolyongott és ivott a városban. Éjfél körül megállt egy árkádsoron, ott találkozott későbbi áldozatával. Odatelepedett az 59 éves hajléktalan mellé, váltottak pár szót, majd miután a férfi lefeküdt a földre aludni, a támadó – nem tudni miért – hirtelen felállt és elkezdte őt rugdosni.

Csaknem fél órán keresztül bántalmazta őt hosszabb-rövidebb megszakításokkal. Ilyenkor odébb ment, de mindig visszatért, és nekiesett. Az ügyészség tájékoztatása szerint

a  fején 56-szor, a törzsén 27-szer rúgta meg az áldozatot, emellett taposta a fejét és a mellkasát, és többször rá is ugrott.
A férfi még életben volt, amikor a vádlott meggyújtotta a ruháját. A vádlott néhány perc múlva elsétált, – ahogy az ügyészség fogalmaz – az akkor már intenzíven égő holttest mellett.

“A sértett a kitartó, durva bántalmazás, illetve a testfelszíne 30-40 százalékát érintő negyedfokú égési sérülései következtében az átlagos fájdalomérzetet meghaladó szenvedést elviselve a helyszínen meghalt” 
-A történtek után a támadó feladta magát. Előzetes letartóztatásban várja a tárgyalását, az ügyészség fegyházbüntetést indítványozott vele szemben. Tettére azóta sem tudott magyarázatot adni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik