Belföld

Ok nélkül felgyújtott egy férfit a hatvani gyilkos

Ismét bíróság elé áll az a férfi, aki aki tavaly áprilisban összevert egy hajléktalant, majd felgyújtotta őt. A kegyetlen támadást nem előzte meg semmilyen konfliktus az érintettek között. A hétfői lesz az első nyilvános ülés az ügyben a Debreceni Ítélőtáblán. Első fokon az Egri Törvényszék döntött idén májusban, és

a férfit tizenöt év fegyházbüntetésre ítélte különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt azzal a lehetőséggel, hogy miután letöltötte büntetése kétharmadát, feltételesen szabadon engedhetik. A vádlott elfogadta a bíróság határozatát, viszont az ügyész és a védő három nap gondolkodás után úgy döntött, fellebbez. Előbbi súlyosbításért, utóbbi enyhébb büntetésért.

A gyöngyösi férfi a vádirat szerint azért utazott Hatvanba tavaly április 25-én, hogy rendbe hozza kapcsolatát a barátnőjével, de végül nem sikerült megbeszélniük a problémáikat, így összepakolta a holmijait és elindult. Ezután céltalanul bolyongott és ivott a városban. Este 10 óra körül egy áruház parkolójában találkozott későbbi áldozatával, és odatelepedett mellé. Váltottak pár szót, majd a későbbi támadó továbbment. Ám egy órával később visszatért, ekkor a hajléktalan férfi már nagyon részeg volt.

A vádlott leült áldozata mellé a földre, majd hirtelen felállt, és minden ok nélkül többször fejbe rúgta őt.  Körülbelül fél órán keresztül bántalmazta kisebb megszakításokkal, rugdosta, taposta. A férfi még életben volt, amikor a tettes meggyújtotta a ruháját, majd néhány perc múlva elsétált – ahogy az ügyészség  a vádemeléskor fogalmazott – az akkor már intenzíven égő holttest mellett.

A vádlott nem sokkal később egy telefonfülkéből felhívta a rendőrséget és feladta magát.

Később kiderült, az áldozatot a fején 56-szor, a törzsén 27-szer rúgta meg, taposta a fejét és a mellkasát, és többször rá is ugrott.

Az ügyészség tavaly októberben azt közölte, hogy

A sértettnek az élet elvesztésével szükségképpen együtt járó átlagos fájdalomérzetet lényegesen meghaladó szenvedést kellett elviselnie.

A támadó még a vádemeléskor sem tudott magyarázatot adni a tettére.

(Kiemelt kép: police.hu/ illusztráció)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik