Belföld

CÖF: nem politikai plakátokra ment az MVM-től kapott félmilliárd

A Fidesz-közeli szervezet szerint szertefoszlóban a mondás, hogy „amit szabad a Soros-féle Jupiternek, nem szabad a (kis)ökörnek”.

A CÖF-CÖKA vezetősége közleményt adott ki, melyben azt állítja: az MVM félmilliárdos támogatásából egyetlen fillért sem használt fel politikai plakátolásra.

Korábban Szávay István, a Jobbik képviselője azt mondta: biztosak abban, hogy illegális kampánytámogatás áll a CÖF-nek juttatott összeg hátterében.

Ki kell adnia az MVM-nek, hogyan pénzelte a CÖF-öt
Hiába próbál visszakozni az állami vállalat, az adatvédelmi hatóság elnöke szerint közpénz a Békemenet szervezőinek adott félmilliárd.

A Fidesz-közeli szervezet „szédült társaságnak” nevezte a Jobbikot, és Szávay szerintük egyrészt pártja „hazugsággépezetének kiemelkedő személye”, másrészt „a Jobbik odavetette elénk könnyű prédának”.

Szerintük az állami tulajdonú MVM a CÖF-CÖKA támogatása révén „a magyar civilek világát segíti a közjó érvényesítéséhez és a közösségek összefogásához, valamint a közhasznúság elvének erősítésére szolgál”, „a CÖF-CÖKA önkéntes szolgáltatásainak bemutatásával, hosszú távú elkötelezettséggel biztosítja a célok megvalósítását”.

Az „Amit szabad a Soros-féle Jupiternek, nem szabad a (kis)ökörnek” mondás szertefoszlóban van. Egyre több állami és magáncég érzi át, hogy szüksége van a társadalom felé felelősséget gyakorolni, és nem nézheti tétlenül hazája közösségei és gazdasága elleni egyoldalú, külföldről érkező támogatások civileket megosztó jelenségét

– írja a CÖF közleményében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik