Belföld

Ügyészi felszólítást kapott a CÖF homályos gazdálkodása miatt

Nem közölték, hogy 2014-ben és 2015-ben kitől, mire kaptak támogatást.

Ügyészi felszólítást kapott a Civil Összefogás Fórum-Civil Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA), hogy rendezze hiányos gazdasági elszámolását.

Ugyanis elfelejtették közölni, hogy 2014-ben és 2015-ben kitől kaptak támogatást, adományt, és a pénzeket tételesen mire fordították.

Erről a Magyar Nemzet ír. Az elmaradást Juhász Péter, az Együtt elnöke vette észre, és ő értesítette a hatóságot az elmaradásról. Kifogásolta azt is, hogy a CÖF-CÖKA eltérő terjedelemben közölt adatokat a 2015. évről szóló beszámolójában a saját felületén, illetve a bíróság oldalán.

A bírósági nyilvántartás szerint a kormánypárti szervezet 2015-ben 55 millió forintot, 2014-ben 260 millió forintot kapott ismeretlen forrásból. Nemrég kiderült az is, hogy az állami MVM több mint félmilliárd forintos támogatást juttatott a CÖF-CÖKA-nak.

Miközben a kormánypárti szervezet ügyészi felszólítást kapott a hiányos adatközlésért, a kormánnyal szemben kritikus civileket épp arra hivatkozva támadják – hamisan –, hogy nem átlátható, honnan kapnak támogatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik