Belföld

Visegrádi gyermekrablók: kitalált történet az egész

Kedden a Bors írt róla elsőként, hogy gyermekrablók tartják rettegésben Visegrádot, mert múlt héten egy rendszám nélküli fekete furgonnal akartak ismeretlenek magukkal vinni egy 12 éven aluli fiút.

A rendőrség tájékoztatása szerint ugyan bejelentést és feljelentést sem kaptak, a híresztelést észlelve a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, az érintetteket meghallgatták.

Ami már az adatgyűjtés elején is biztonsággal kijelenthető volt, az érintett gyermekek mai, ismételt meghallgatását követően további megerősítést nyert.

Szüleik jelenlétében elmondták a rendőröknek, hogy a gyermekrablás kísérletének történetét ők találták ki, hogy társaikat megvicceljék, az valójában nem történt meg.

A szentendrei rendőrök a gyermekek elmondása mellett az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy a kreált történet a valóságban nem történt meg.

A rendőrség felhívta az internetet használók figyelmét arra, hogy az általuk látogatott közösségi oldalakon és egyéb nyilvános fórumokon ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek.

(kiemelt kép: MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik