Belföld

Gyermekrablóktól rettegnek Visegrádon

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 09. 26. 06:45

A rendőrség nem tud róla, hogy állítólag a nyílt utcán akarták elrabolni a gyerekeket.

Bors az érintett szülőkre hivatkozva írt arról, hogy múlt pénteken, a 12 év alattiak fociedzése után, a gyerekeknek túl sokat kellett volna várniuk a buszra, ezért néhányan úgy döntöttek, inkább sétálnak egy megállót. Az egyik anyuka szerint a hat gyerek egymástól kicsit leszakadva indult el.

Éppen két megálló között voltak, amikor megállt a hátul haladók mellett egy fehér, lesötétített ablakú Audi és egy rendszám nélküli fekete furgon, aminek az ablakából kinyúlt egy kéz. Megragadta a fiát, akit unokatestvére rántott vissza.

Utána együtt kiabáltak a többieknek, hogy fussanak.

Egy kislányt a rollerével próbáltak elragadni, miközben a fehér kocsi továbbment, és a sofőr az árokban bujkáló többi gyerek mellé hajtott, a kocsi lámpájával kereste őket, majd feladta.

A gyerekek beszámolói alapján a támadók nem szóltak hozzájuk, az arcukat nem látták, kapucnit viseltek – mondta egy másik édesanya, aki szerint korábban már látták az autót a focipálya körül cirkálni. A gyerekek egy része elfutott, a többi elbújt az árokban, majd felszálltak a buszra,  hívták a szüleiket.

A Visegrádi Sportegyesület elnökhelyettese a lapnak azt mondta, a szerdai edzésre a körzeti megbízottat és a polgármestert is hívta, hogy a szülőkkel átbeszéljék a gyerekek védelmét szolgáló biztonsági intézkedések fokozását. Az önkormányzat közleményben tudatta, hogy a polgármester kezdeményezésére már egyeztettek a rendőrséggel és a polgárőrséggel.

A rendőrség a cikk megjelenése után közölte, hogy “nem történt gyermekrablási kísérlet Visegrádon”.

A Bors cikkében leírtak alapja egy közösségi médiában szárnyra kapott híresztelés, a lap írása ebben a formájában egyértelműen hangulatkeltő, alkalmas arra, hogy az olvasók körében egy meg nem történt eseménnyel kapcsolatban pánikot keltsen. A rendőrség a cikk miatt közzétette levélváltását a lap újságírójával.

Abból kiderül, hogy sem feljelentést, sem bejelentést nem kaptak az üggyel összefüggésben. A szentendrei rendőrök a közösségi média híresztelése miatt végeztek adatgyűjtést, hallgatták meg az érintetteket. Noha bűncselekmény gyanúját semmi sem támasztotta alá, az eset összes körülményét megvizsgálják.

A szentendrei rendőrök a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítja a közrendet, kiemelt figyelmet fordítanak a híresztelésben foglaltakra és kérik, aki bármilyen gyanús körülményt tapasztal, azt azonnal jelezze a 112-es segélyhívón, vagy bármelyik rendőrnél, rendőri szervnél személyesen.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

Passerbys cross a street in the city centre of Cottbus, Germany, 23 January 2018. Cottbus is becoming the scene of ugly attacks between Germans and foreigners. The rage is let out in the nice corners of Cottbus, not in the areas dominated by prefabricated buildings. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.