Belföld

Fordulat – hárman ölték meg a borsodi nőt

Még egy embert őrizetbe vettek majd helyeztek előzetes letartóztatásba a göncruszkai gyilkosság kapcsán. Két gyanúsítottat már korábban lecsuktak, akkor még úgy lehetett tudni, hogy ketten bántalmazták az idős asszonyt.

Ahogy arról beszámoltunk, az áldozatot otthonában támadták meg, majd értékeket vittek el a házából. Az idős nőt életveszélyes állapotban vitték kórházba. A rendőrség felhívást adott ki, miszerint keresik az ismereten tettest. Később kiderült, nem egy ember követte el a bűncselekményt: másnap már arról tájékoztattak, hogy elkaptak két novajidrányi lakost, 54 éves férfit és egy 20 éves fiatalt.

Mindketten előzetes letartóztatásba kerültek még a múlt héten. Amikor a bíróság erről beszámolt, közölte azt is, hogy időközben az áldozat a kórházban belehalt sérüléseibe.

Az utolsóként elfogott gyanúsítottat vasárnap állították bíróság elé. A Miskolci Törvényszék hétfőn közölte:

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár 10 évet meghaladó tartamú szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye. A gyanúsított többször volt már büntetve, vele szemben jelenleg is vagyon elleni bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Fennáll a veszélye annak is, hogy összebeszéléssel, vagy a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást.

A végzés jogerős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik