Média

Tovább bővül a Habony Árpádot hitelező üzletember cégének tévés portfóliója

Tombor András, az Atmedia új tulajdonosa
Tombor András, az Atmedia új tulajdonosa
39 tévécsatorna reklámidejét fogja értékesíteni Tombor András kormányközeli üzletember cége, az Atmedia, hozzájuk kerülnek az októberben debütáló Sony Max és a Sony Movie Channel tévécsatornák is.

A Magyarországon októberben debütáló Sony Max és a Sony Movie Channel szórakoztató tévécsatornák reklámidejét is a Habony Árpád hitelezőjeként is ismert Tombor András kormányközeli üzletember többségi tulajdonában lévő cég, az Atmedia televíziós reklámértékesítő ház fogja árulni – derül ki az Atmedia hétfői tájékoztatásából.

A két új tévécsatornával együtt az Atmedia már 39 tévécsatorna reklámidejét fogja értékesíteni. A vállalat ugyanis a nyár eleje óta már a portfóliójában tudhatja a Travel Channel és a History csatornákat is. A Sony Max és a Sony Movie Channel reklámértékesítését októberben kezdik.

Ahogy arról a múlt héten beszámoltunk, az AXN White és AXN Black csatornák helyén debütálnak majd az új Sony-tévécsatornák, a régióban elsőként Magyarországon. A Sony Max a fiatal, női közönségnek kínál majd dedikált tartalmakat, míg a Sony Movie Channel mozis tartalmakra fókuszál, és inkább a férfiakat célozza.

tévé
Megszűnik az AXN White és Black, két új Sony-csatorna kerül a helyükre
A Sony Pictures Television Networks újrapozícionálja az AXN White és az AXN Black csatornákat, a régióban elsőként Magyarországon a helyükön debütál a Sony Max és a Sony Movie Channel.

A két Sony csatornától az Atmediánál a portfólió növekedésén túl a nézettségszállítási biztonság további erősödését várják.

Üdvözöljük a Sony Max-et és a Sony Movie Channel-t az Atmedia portfóliójában, amelyek új megjelenési illetve szórakozási lehetőséget kínálnak mind a hirdetőknek mind a nézőknek. A Sony Movie Channel és a Sony Max csatornák hivatalos nézettségi mérése az indulással egyidőben elérhető lesz. Ez azt jelenti, hogy a csatornák portfóliónkba kerülésekor, októberben friss nézettségi adatokkal kínáljuk majd a hirdetőknek az újrapozícionált Sony csatornák reklámfelületeit.

– mondta el Lukács Csaba, az Atmedia ügyvezető igazgatója.

Az Atmedia, mely tavaly decemberben került hivatalosan is Tombor András tulajdonába, a 2016-os pénzügyi évet 27,8 milliárd forint nettó árbevétellel és 1,118 milliárd forint nyereséggel zárta adózás után, pedig akkoriban még csak 35 tévécsatorna reklámhelyeit árulták.

Tombor az immáron már 39 hazai tévécsatorna reklámidejét értékesítő cégen kívül idén június óta tulajdonosa a Mandiner.hu internetes oldalnak is. Tombor neve korábban Habony Árpád hitelezőjeként és az Orbán-kormány főtanácsadójaként is szerepelt a sajtóban. Az Atmediának Tombor Visus Invest nevű cégén kívül egy Mangusta nevű luxemburgi vállalkozás a tulajdonosa, mely feltehetőleg a TV2 igazgatósági tagjaként és az IKO műsorgyártócég tulajdonosaként is ismert Rákosi Tamás érdekeltsége. Ezt sem Rákosi, sem az Atmedia nem cáfolta mostanáig. A Mangusta egyébként zálogjogot is alapított az Atmediára, ami arra utal, hogy a luxemburgi cég segíthette tőkével felvásárolni az Atmedia magyarországi leányvállalatát 2016-ban.

Egyébként szintén az Atmediához tartozik fele részben a Radio Sales House (RSH) Kft., mely számos rádió, köztük a közrádió-csatornák reklámidejét árulhatja.

Andy Vajna (középen), Habony Árpád (balra) és Havasi Bertalan (jobbra) társaságában
Veszprémi médiára is rátenyerelhet Andy Vajna
Jogászának cégét használva bővítheti rádiója vételkörzetét Veszprémben a TV2 és a Rádió 1 jelenlegi, illetve a Bors, a Kisalföld és Délmagyarország leendő tulajdonosaként is ismert kormánybiztos, aki biztos befutónak tűnik a 60 ezres lakosú városban.

Kiemelt kép: Tombor András, az Atmedia többségi tulajdonosa

Ajánlott videó

Olvasói sztorik