Belföld

Németh Szilárd megnevezett három potenciális zavargót

Gulyás Márton, Schilling Árpád és Vágó Gábor.

Ők hárman merültek fel a Nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén, mint lehetséges zavargók. A három aktivista nevét Németh Szilárd, a bizottság fideszes alelnöke dobta be az ülésen, majd utána arról beszélt a sajtónak, hogy a titkosszolgálatok is megerősítették, hogy ők hárman erőszakos eszközökkel akarják ősszel elmozdítani helyéről a kormányt.

A Fidesz-alelnök részleteket nem árult el arra hivatkozva, hogy az ülés tartalma 2026-ig titkos. A bizottság más, ellenzéki tagjai szerint ilyen titkosszolgálati bizonyítékok egyszerűen nem hangzottak el, Németh nem mond igazat.

Az viszont tény, hogy a kormányzati propagandaoldalakon az őszi zavargásokat gyakran emlegető Rogán Antal nem jelent meg az ülésen, pedig hívták, hogy ugyan mondja már el, mit tud ezekről a megszellőztetett alkotmányellenes szervezkedésekről.

Molnár Zsolt (MSZP) a bizottság elnöke és egy másik ellenzéki tag, Szél Bernadett (LMP) az ülés után azt ígérték, hogy írásbeli kérdésben keresik majd Rogánt ezzel az üggyel.

Addig is csak találgathatunk, hogy miben mesterkedik a volt LMP-s politikus, a színházi rendező és a választási rendszer reformjáért küzdő aktivista.

Ajánlott videó