Belföld

Bőnyi rendőrgyilkosság: Győrkös közelről tüzelt

60-70 centiről lőtt. A szakértők kizárták, hogy baleset történt.

A bőnyi rendőrgyilkosság ügyében lezárta a nyomozást és jövő hétre ismét iratismertetést tervez a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) Győri Regionális Osztálya – tudta meg a Magyar Idők. A három igazságügyi szakértő egymástól függetlenül arra a megállapításra jutott, hogy a tettes 60-70 centi távolságból lőtte fejbe a Nemzeti Nyomozó Iroda főnyomozóját, Pálvölgyi Pétert.

A szakértői vélemények ütköztetését a gyanúsított, Győrkös István védője kérte, mert szerinte ellentmondások voltak a szakvéleményekben. A Legfőbb Ügyészség elfogadta az indítványt, de az egy pillanatra sem vált kérdésessé, hogy tavaly október 26-án a közismert hungarista szándékosan lőtte fejbe a házkutatásra (kiemelt képünkön a ház látható) készülő főnyomozót illegális gépkarabélyával.

A lap úgy tudja, a szakértői vélemények egyértelműen cáfolják, hogy baleset történt volna, ahogy azt Győrkös és védője állítják. Ha nem jön közbe semmi, jövő héten elkezdődhet az iratismertetés, és még szeptemberben vádat is emelhetnek Győrkös ellen.

Hamarosan kész a vádirat a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében
A kormányközeli Magyar Idők már tudni véli, mi fog szerepelni a vádiratban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik