Belföld

Hamarosan kész a vádirat a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében

Szeptember közepéig vádat emel a Központi Nyomozó Főügyészség idősebb Győrkös István ellen a bőnyi rendőrgyilkosság ügyében – értesült a kormányközeli Magyar Idők.

Tavaly október végén a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói házkutatásra érkeztek idősebb Győrkös bőnyi házához (kiemelt képünkön a ház látható). A férfi hungarista, saját bevallása szerint a nyilas Szálasi Ferenc nemzetvédő szellemi örökségének tekinti magát, és megalapította a paramilitáris Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szervezetet, idézi fel a Magyar Idők. Id. Győrkös a gyanú szerint tüzet nyitott az egyik nyomozóra, akit a homlokán el is talált, a nyomozó meghalt. Az idős férfi és védője tagadja, hogy a nyomozó felé lőtt volna id. Győrkös.

A Magyar Idők megtudta, hogy szeptember 16-ig meghosszabbították a vádelőkészítő szakaszt, aztán majd sajtótájékoztatón ismertetik az eljárás részleteit. A lap tudni véli, legalábbis valószínűsíti, hogy az idős férfit mivel vádolja majd az ügyészség: hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés bűntettével, illetve lőfegyverrel visszaéléssel gyanúsítja őt az ügyészség, és várhatóan ezek szerepelnek majd a vádiratban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik