Belföld

Karóra húzott török fejet szeretne a határra a Jobbik alelnöke

A néppártosodó Jobbik legradikálisabb tisztségviselője, Toroczkai László, aki a párt egyik alelnöke és egyben Ásotthalom polgármestere olyan tervvel rukkolt elő, amivel könnyű bekerülni a hírekbe: a nándorfehérvári diadalnak emléket állító szoborcsoportra gyűjt pénzt, ami azt ábrázolná, hogy Kapisztrán Szent János egy feszületet mutat egy magát megadó török harcos felé, a két szereplő közötti várfal imitáción pedig egy karóra húzott török fej díszelegne.

1456-ban őseink megállították az Oszmán Birodalom terjeszkedését, és ezzel megvédték a keresztény Európát. Szimbolikus ez az emlékmű, szimbolikus ez az ügy, hiszen az elmúlt hónapokban, az elmúlt években itt, ezen a helyszínen, a magyar-szerb határon sikerült megállítani azt a terjeszkedést, azt a hódítást, amely a tömeges migráció képében a mai keresztény Európát fenyegeti.

– mondja a dinamikus menedzsernek öltözött, korábban a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat megalapító jobbikos az alábbi videóban.

Az emlékmű összköltsége 12 millió forint, amit Toroczkai közadakozásból szeretne összegyűjteni szerte Európából, ezzel megmutatva, hogy „az európai emberek bármilyen túlerővel szemben, nem csak a középkorban, hanem most a XXI. században is képesek megvédeni magukat, képesek megvédeni az európai civilizációt.”

Toroczkai a videóban történelemórát is rögtönöz, és gond nélkül von további párhuzamokat az oszmán hódítás és a mostani migrációs/menekült szituáció közé.

A karóba húzott fej visszatérő elem. A Fidesz EP-képviselője, Schöpflin György tavaly augusztusban rukkolt elő azzal a szellemes megoldással, hogy disznófejeket kellene rakni a határra, mert attól biztosan visszafordulnának a muszlim migránsok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik