Belföld

Elítélték a hevesi férfit, akit megmart egy texasi csörgőkígyó

Bíróság elé állítottak egy férfit, akit idén júliusban otthonában etetés közben megmart egy texasi csörgőkígyó. A 60 éves vádlott hosszabb ideje tartott különböző egzotikus állatokat – köztük hüllőket is – felsőtárkányi lakásán, ahol egy hátsó teraszról nyíló helyiségben üvegterráriumokat rendezett be kígyóinak. Ezekben összesen tizenegy texasi csörgőkígyó élt, melyeket a hüllők életével foglalkozó szakember rendszeresen gondozott, etetett. A kígyók lakhelyéül szolgáló kamra bejárata fölé a vádlott „ZOO” feliratot tett ki, az ajtóra pedig figyelmeztető feliratot ragasztott, hogy ne akarjon senki illetéktelenül bemenni oda.

Július 20-án a férfi kórházba került, mivel az esti órákban megmarta a kezén  az egyik csörgőkígyó, és sürgősen ellenszérumot kellett beadni neki. Ennek kapcsán szereztek tudomást a hatóságok az engedély nélkül tartott, különösen veszélyesnek minősülő állatokról, amelyek – a vonatkozó jogszabályi rendelkezés szerint – kizárólag állatkertben, cirkuszban lehet tartani – megfelelő körülmények között.

A természetvédelmi hatóság a történtek után lefoglalta és elszállította a hüllőket, a férfi ellen pedig nyomozás indult, majd az ügyészség gyorsított eljárásban
bíróság elé állította veszélyes állat tartásával kapcsolatos kötelezettség megszegésének vétsége miatt. Bár az ügyészség pénzbüntetés kiszabását kérte,  enyhébb döntés született: a férfit egy évre próbára bocsátották.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik