Belföld

Csörgőkígyó harapott meg egy férfit Hevesben

Egy texasi csörgőkirály harapta meg tartóját csütörtökön este, aki a baleset után az egri kórház sürgősségi osztályán jelentkezett – írja a heol.hu. Mivel a kórház nem rendelkezik ilyen esetekre speciális ellenanyaggal, a Honvéd Kórházba irányították a beteget, aki azóta is orvos megfigyelése alatt áll.

A környékbeliek beszámolók szerint a férfi számos hüllőt tart, sőt, akik a környéken eddig beazonosíthatatlan élőlényeket találtak, mind hozzá vitték azokat. A faluban élőket felháborította az eset, elmondásuk szerint nem értik, hogy lehet felelőtlenül ilyen veszélyes állatot tartani.

Dr. Zacher Gábor toxikológus a lap megkeresésére arról tájékoztatott, hogy a támadó hüllő roppant gyors mozgású, tehát akár etetés közben is pillanatok alatt képes megharapni áldozatát.

A konkrét esetben az állat az egyik méregfogát süllyesztette tartója kézfejébe, ott egy körülbelül két centiméteres sebet ejtve, duzzanatot okozva. Ez a baleset kiterjedését és a bejuttatott méreganyagot tekintve is viszonylag banálisnak tekinthető, ám például egy egérrel azonnal végzett volna a méreg.

A sérült férfit ellátták, egyelőre két adag ellenmérget juttattak a szervezetébe, állapota stabil, orvosi megfigyelés alatt áll.

(kiemelt kép: Thinkstock)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik