Belföld

Zánkán magasról saraznak a kerékpárútra

A kerékpárosok messiásként várhatják már a balatoni bringakörút felújítását, pláne, hogy az önkormányzatok tesznek rá, milyen állapotban van a szakaszuk.

Nemrég írtunk arról, Révfülöp és Balatonszepezd között milyen állapotban van a Balatoni Körút, azaz a tavat megkerülő bringaút adott szakasza, már be is futott a következő tragikus rész. Míg Szepezdnél a gyökerek által felpúpozott bicikliút okoz balesetveszélyt,

addig a Zánkai Erzsébetváros melletti szakaszt vastagon borítja a megszáradt sár, ami egy eső után a csúszásveszély miatt szintén esésrizikót okoz.

Minderre a Magyar Kerékpárosklub Balaton Facebook-oldala hívta fel a figyelmet még kedden. Ironikusan fogalmaznak, azt írván, hogy megalapították “útkaparó régész” szakosztályukat, amivel elkezdték megszabadítani a rendkívül elhanyagolt utat az anyaföldtől. Látszik, hogy nem most került a sár az útra, a biciklisek már szabályos ösvényt alakítottak ki, amin elkerülik.

Azt írják, a hibát már jelezték az önkormányzatnak, de az nem tett semmit (annak ellenére, hogy a kerékpáros turizmus egyre több bevételt hoz). Na, majd a nagy generálfelújítás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik