Belföld

Az önkormányzat szerint alkalmatlan az angyalföldi iskolaigazgató

Új pályázat kiírását kéri a minisztériumtól a XIII. kerület.

A kormány figyelmen kívül hagyta a pedagógusok, az alkalmazottak és a szülők véleményét, valamint az önkormányzat állásfoglalását, amikor új igazgatót helyezett a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola élére – írja közleményében a kerületi önkormányzat. Attól tartanak, ha egy teljesen alkalmatlan személy veszi át az iskola irányítását, azt a gyerekek és családjaik sínylik meg.

Emlékeztetnek: a XIII. kerületi önkormányzat képviselő-testülete május 25-i ülésén nem támogatta Putnoki Zsolt programját, mert hiányzik az adott iskolatípusban megszerzett gyakorlata és tapasztalata. Az iskola nevelőtestületében hatan támogatták Putnoki szakmai programját, 39-en (a tantestület 87 százaléka) elutasították azt. Az alkalmazotti közösségben 89 százalék volt a kinevezett igazgató elutasítottsága.

A szülői munkaközösség a közlemény szerint úgy ítélte meg, hogy amellett, hogy Putnokinak nincs megfelelő intézményvezetői tapasztalata, nincs semmilyen kötődése az iskolához, a pályázatban leginkább általános vezetői kompetenciákról írt, konkrétumokról alig.

Az önkormányzat álláspontja az, hogy ha valakinek nincs vezetői tapasztalata egy iskola élén, azzal súlyos szakmai károkat okozhat az iskolának, a nevelőtestületnek, és mindezt leginkább a gyerekek sínylik meg. Ezért haladéktalanul új pályázat kiírását javasolják a fenntartónak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik