Belföld

Egy kicsit kevesebbet isznak, és jóval több húst esznek a magyarok

A KSH legújabb felmérésének adataiból kiderült, mennyi húst, halat és kenyeret esznek a magyarok, illetve mennyi alkoholt isznak.

Az új adatsor szerint szeszfogyasztásban javult a helyzet 2015-ben: 100 százalékos alkoholban számolva 9,2 liter jutott egy főre, ami alig marad el a 2014-es 9,3 litertől, de számottevő csökkenést jelent 2000-es évek első felében mért 11 literhez képest, írja a napi.hu.

Az egy főre jutó bor mennyisége (25 liter) 3,5 literrel nőtt az előző évhez képest. Utoljára 2011-ben volt ezen a szinten a borkínálat. A sörből 2015-ben 67 liter volt egy főre vetítve, ez megegyezik az előző 5 év átlagával.

Évente átlagosan 667 kilogramm élelmiszert ettünk, ebből látványosan nőtt a húsfogyasztás. 2015-ben egy főre közel 64 kiló hús jutott, szemben a 2010-es 57 kilóval. Még mindig a baromfi és a sertéshús a legnépszerűbb. Nőtt a gyümölcs és zöldség fogyasztás is, és halból is egyre többet eszünk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik