Belföld

Balog Zoltán szerint álhírekkel támadják az egészségügyet

Ám a kormány bátor a valóság bemutatásában – mondta a miniszter.

Álhírekkel támadják a magyar egészségügyet Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter szerint. Erről a Semmelweis-nap alkalmából a Pesti Vigadóban tartott ünnepségen beszélt, a felvételt a Hír TV tette közzé.

Balog szerint „nagy a csatazaj” az egészségügy körül, forrósodik a hangulat és „jövő tavaszig nem lesz hűvösebb” – ezzel a közelgő választásra utalt. Azt is mondta: a politika, a média eszköze a hamis hírek gyártása.

Mutassanak nekem egy egészségügyet bárhol a világon, ahol ne lehetne minden nap egy olyan pontot, egy olyan esetet, egy olyan történetet találni, amivel aztán manipulálni lehet a közvéleményt és azt lehet bemutatni, hogy a legjobban teljesítő egészségügyi dolgozók, meg akár rendszerek ellenére is mégiscsak valamilyen módon alkalmatlan ez a rendszer

– közölte Balog, és felhívta azok figyelmét, akik „az álhírek gyártásával vannak megbízva”, hogy nem csak a kormányt lehetetlenítik el, hanem az egészségügyben dolgozókat is. „Bátornak kell lennünk a valóság bemutatásában” – mondta, hozzátéve, hogy ebben a mostani kormány járt elöl, mert „egy több ezer oldalas tanulmányban kendőzetlenül, őszintén, szigorúan, radikálisan, valósághűen bemutatták, hogyan néz ki az egészségügy Magyarországon”.

Szerinte az „álhírek” azt rombolják, ami a gyógyításban a legfontosabb – ez a magyar egészségügyi rendszerbe vetett bizalom, bizalom abban, hogy betegként megkapják mindazt, amit az egészségügy adni tud és megteszik értük mindazt, amit emberileg lehetséges. „Nem utolsó szempont a bizalom a kormányzat iránt, abban, hogy a minisztérium nem azért van, hogy egyre rosszabbá tegye az egészségügyet, hanem hogy javítson rajta” – mondta a miniszter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik