Belföld

Németh Szilárd: Soha semmilyen incidens nem volt Röszkén

A jogi és a fizikai határzár, valamint a tranzitzóna szavatolja Magyarország és Európa biztonságát – mondta Németh Szilárd hétfőn Röszkén. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke a röszkei tranzitzónában tett látogatása utáni sajtótájékoztatóján azt mondta, a határzár és a menekültügyi szabályok biztosítják, hogy ellenőrzés nélkül senki ne léphessen Magyarország és az Európai Unió területére.

Kiskorú menekülteket tarthatnak őrizetben a magyar határon
Most először készítettek olyan jelentést, amely a kiskorú menekültek helyzetével foglalkozik.

Kedden Németh Szilárd a Mokka vendége volt, ahol azt mondta, a tranzitzónáról mindenféle kitalált történetek keringenek, ő ezek ellenkezőjét tapasztalta sokadik látogatása során. Elmondása szerint menedékkérők minden élelmiszert és szükséges ellátást megkapnak, vannak szekrények, ágyak, mosógépek. Úgy látja, pont annyian dolgoznak a tranzitzónában, ahányan fenn tudják tartani a rendet.

Szerinte soha nem történt semmilyen incidens, egyszer volt egy éhségsztrájk, de az úgynevezett “rendkívüli esemény napló” teljesen üres

– mondta Németh Szilárd, aki úgy látja, most nyugodt körülmények között élnek az emberek a tranzitzónában és a környékén is.

Megverték a határon, mégis Budapestre jönne a menekült, mert ez egy szép város
Csak az embercsempészeknek kedvez a szigorított határzár. A szerb állampolgársági hatóság emberei attól félnek, zendülés jöhet. Riport a határ szerb oldaláról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik