Belföld

Lázárt Habony Árpád több tízmilliós luxusrepülőzéséről faggatták

A 92. kormányinfón kérdezték Lázár János kancelláriaminisztert arról az ügyről, amelyről először a 24.hu számolt be. Eszerint az állam felhagy a pereskedéssel, és inkább fizet Rácz Péternek, az Magyar Úttörőszövetség egykori elnökének, hogy őszre ténylegesen visszaszerezhesse a csillebérci tábort. Információink szerint a tábort Hosszú Katinka és úszóiskolája, az Iron Aquatics kaphatja.

A csillebérci megállapodást még nem írták alá, egyelőre nincsen megegyezés – mondta Lázár János. Hozzátette: szeretnék, ha állami tulajdonba kerülne és közcélokat szolgálna a létesítmény. Szavai szerint ha a bíróságok 20 éve nem jutnak dűlőre az ügyben, itt az ideje más megoldást keresni.

Bár Demján Sándor és Habony Árpád tevékenységét is elismeri, magánjellegű útjaikról nincsen tudomása – húzta a alá a miniszter. Annyit azonban elárult, hogy az érintettek közfeladat ellátására nem kaptak megbízást, közügyben nem jártak el. Ahogyan korábban megírtuk, Habony Árpád Demján Sándorral és két ügyvéddel, Békés Balázzsal és Sallay Andrással egy Bombardier Global 6000-es luxusgéppel érkezett Budapestre Ázsiából múlt hét pénteken. Egy hasonló gépek bérbe adásával foglalkozó cégnél, a VistaJetnél naponta 60 millió forintért (200 ezer euróért) lehet dél-ázsiai interkontinentális utakra bérelni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik