Közélet

Habony közeli ismerőséé lehet a metróállomás feletti irodaház

A grúz-izraeli kft. még 2008-ban tette be a lábát a BKV ingatlanára.

A főváros jóváhagyta a BKV üzleti tervét, amelyben a Puskás Ferenc Stadion metróállomás feletti irodaház eladásával számolnak – írja a Heti Válasz. A lap szerint az ingatlant a Princess pékséglánc grúz-izraeli tulajdonosai veszik meg, akikről megjegyzik: közeli kapcsolatban állnak Habony Árpáddal.

Azt írják: a miniszterelnöki tanácsadóval közös bulifotókon szereplő Michael Gagel cége, a Welt-Stadt Immobilien Kft. egy plazával kombinált új irodaházat tervez a forgalmas csomópontra. Mostanra az ingatlan tulajdoni lapjára is bejegyezték a kft. vételi jogát.

A Welt-Stadt Immobilien már 2008-ban betette a lábát az ingatlanra: a cikk szerint mindössze 48 millió forintért szerzett 17,2 százalékos tulajdont a kft., amely ezzel az osztatlan telek résztulajdonosává vált. Később a felek együttműködési megállapodást kötöttek, mely azzal számolt, hogy hatvan napon belül a cégé lesz az ingatlan 100 százaléka, de az ügyben született büntetőfeljelentések miatt a város elállt az üzlettől.

A BKV most bő egymilliárd forintért adná el a kft-nek a telek fennmaradó részét, ami a Demszky-korszak árképzéséhez képest jelentős előrelépés, de a Heti Válasz megjegyzi: a versenyeztetés miatt ez az összeg sem piaci.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik