Belföld

A NAV megint Simicska plakátos cégeinél vizsgálódik

Újra megjelent az adóhatóság a Mahir Cityposter Kft. telephelyén – írja a Hír TV. Információk szerint a NAV a Jobbik plakátkampányával kapcsolatos iratokat keres. Az mno.hu azt írja, már az anyacégnél és a Publimont Kft.-nél is ellenőriznek, azok a revizorok érkeztek meg, akik egy héttel ezelőtt bejelentkeztek.

Puskár Anett, a Mahir tanácsadója azt mondta, az ellenőröket első körben kifejezetten az úgynevezett last minute szerződések érdeklik. Ezek azokra a plakáthelyekre vonatkoznak, amiket utolsó pillanatban bocsátottak a megrendelő rendelkezésére, ilyenek a Jobbik plakátjai is. A vizsgálat a 2016 január elejétől 2017 május végéig tartó időszakot érinti. Olyan szerződések is érintettek, amik még nem teljesültek vagy nem keletkezett utánuk adófizetési kötelezettség.

Az ellenőrzést három fő végzi, ők járják végig a három céget.

Megírtuk, hogy hétfőn este házkutatást tartottak a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft-nél a Jobbik plakátkampánya miatt. A Magyar Idők pedig már akkor megírta, hogy nyomozás indul a cégnél, amikor az adóhatóság még csak egy szokásos hatósági ellenőrzést jelzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik