Belföld

Felsülhettek az adónyomozók Simicska plakátcégénél

A Jobbik kampányához kapcsolódó iratokat keresték, de megbízólevelük csak az azt megelőző időszakig terjedt.

Megírtuk: hétfőn este házkutatást tartottak a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Mahir Cityposter Kft-nél a Jobbik plakátkampánya miatt. Az ügy pikantériája, hogy a Magyar Idők című kormánylap már akkor megírta, hogy nyomozás indul a cégnél, amikor az adóhatóság még csak egy szokásos hatósági ellenőrzést jelzett.

Kedden a plakátcég közölte: az adónyomozók éjfél utánig benn tartották a dolgozókat, és 11 ezer oldalnyi anyagot foglaltak le. Ezek között azonban nem voltak jobbikos számlák, mégpedig azért, mert „a nagy sietségben rosszul állíthatták ki” a hatóság embereinek megbízólevelét. Az ellenőrzés ugyanis a 2017. április 30-ig terjedő időszakot érintette.

Ám hiába jelentek meg már áprilisban a Jobbik hirdetései, számlák és ÁFA-bevallási kötelezettség csak a teljesítés után, hónapokkal később keletkezik – mondta el a Magyar Nemzetnek Puskár Anett, a Mahir tanácsadója. Hozzátette: amikor a pénzügyőrök a Jobbik plakátkampányának dokumentumaihoz érhettek volna, közölték, hogy az ő megbízásuk ennél a pontnál véget ért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik