Belföld

Palkovics: Az ellenzék nem tudja, mi történt a Taigetoszon

palkovics lászló (palkovics lászló, felsőoktatási államtitkár, )
palkovics lászló (palkovics lászló, felsőoktatási államtitkár, )

Azok az oktatási szakértők, akik Taigetoszról beszéltek, valószínűleg nem ismerik pontosan, mi történt annak idején azon a bizonyos spártai hegyen,

mondta a Magyar Időknek adott interjújában Palkovics László oktatási államtitkár, aki szerint ezért bocsánatot kellene kérniük a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézségekkel küdő gyerekek szüleitől.

Az ellenzék már megint beviszi a politikát egy szakmai vitába, holott ezt nem szabadna,

tette hozzá Palkovics, és azt is megjegyezte, hogy a sajátos nevelési igényű gyerekeket nem is érinti az új törvény. Ahogy arról a 24.hu-n is írtunk, a köznevelési törvény a sajtóban Taigetosz-törvénynek elnevezett módosítása  2018-tól megszünteti annak a lehetőségét, hogy a tanulási nehézséggel (például diszkalkulia, diszlexia enyhébb formáival) küzdő gyerekek bizonyos tantárgyak esetén felmentést kapjanak az osztályzás alól, valamint azt is kimondja – megfelelő számú szakember híján – ne csak gyógypedagógusok, hanem szakképesítés nélküli pedagógusok is foglalkozhassanak enyhén értelmi fogyatékos gyermekekkel. A módosítás miatt több szakmai és civil szervezet felháborodott és nyílt levelet írtak Áder Jánosnak, aki ennek ellenére aláírta a törvényt.

Az interjúban Palkovics arról is beszélt, hogy az oktatásban megoldották a finanszírozási problémákat, eltűntek a tankönyvekkel kapcsolatos kritikák és “sok szempontból visszatért a bizalom a kormány oktatáspolitikájába”. További sikerként könyvelhető el, hogy egyes felmérések szerint egyre több gyerek szeretne tanár lenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik