Belföld

Érettségi közben kapcsolták ki az áramot az érdi gimnáziumban

Hibázott az áramszolgáltató, a polgármester fejeket követel.

Épp az emelt szintű érettségik zajlottak hétfőn délelőtt az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, amikor megjelentek az ELMŰ dolgozói, és kikapcsolták az áramot. Tartozásra hivatkoztak, ám a tankerületi központ azt közölte: nem elmaradásuk volt, hanem háromszázezer forintos túlfizetésük.

A hirado.hu beszámolója szerint természetesen nem is a túlfizetés okozott gondot, hanem az, hogy az Érdi Tankerület átalakulásával megváltozott a cím és az adószám. Az érettségit egyébként nem érintette az áramkimaradás, de az épületben működő melegkonyha miatt szükség lett volna az áramra.

Az ELMŰ elismerte a hibát, és egy órán belül visszakapcsolták az áramot. A tankerületi igazgató azonban hitelrontásként értékelte az áramszolgáltató lépését, és kilátásba helyezte, hogy feljelentést tesznek.

Az érdi polgármester, T. Mészáros András ugyancsak felháborodott, és közölte: az ügyről beszámol a térség országgyűlési képviselőjének, Aradszki András energiaügyért felelős államtitkárnak. A városvezető szerint személyi konzekvenciái kell, hogy legyenek a lekapcsolásnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik