Belföld

Áder vétójáért, a gyermekekért tüntetnek

A Taigetosz-törvény ellen vonulnak a Sándor-palotához.

Demonstrációt szervez keddre a Tanítanék Mozgalom a jogszabály módosítása miatt, amely szerinte sérti a magatartási és tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek jogait. Az alapján megszűnik annak lehetősége, hogy a gyerekek egyes tantárgyak esetén felmentést kapjanak az osztályozás alól.

Azt kérik a köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a jogszabályt, küldje előzetes normakontrollra az Alkotmánybíróságnak. A Tanítanék Mozgalom 18 órára a Sándor-palota elé “gyermek- és környezet-, de nem kormánybarát megmozdulást szervez.

Fotó: 24.hu / Fülöp Dániel

Kísérletet tesz arra, hogy átadja az államfőnek nyílt levelét, amit több mint 1500 magánember és csaknem 40 szakmai szervezet írt alá. Korábban abban azt írták, hogy az Országgyűlés törvényt úgy módosította, hogy fittyet hányt a szakmai bírálatokra.

Bár az oktatásért felelős államtitkárság szerint semmilyen hátrány nem éri a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM) küzdő gyerekeket, a szakmai és érdekképviseletek továbbra is úgy vélik, a kormány valódi célja, hogy minél több gyerek legyen szakmunkás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik