Belföld
Soros György illegitim kitiltásokkal gáncsolja a magyar demokratikus diktatúra szárba szökkenését (Array)

Soros hadat üzent Orbánnak

Farkas György
Farkas György

újságíró. 2017. 06. 01. 13:32

Így értékelte egy kormányhoz közeli elemző az állami hírtévében az üzletember brüsszeli beszédét.

Soros György tényleg nem rajong a magyar kormányfőért, akiről egy brüsszeli gazdasági fórumon azt mondta, maffiaállamot hozott létre. Ezzel az üzletember – a Nézőpont csoporthoz tartozó Médianéző Kft. vezetője  szerint – hadüzenetet küldött Orbán Viktornak, a magyar kormánynak, valamint a Fidesznek.

Boros Bánk Levente szürreálisnak nevezte, hogy egy amerikai milliárdos nyithat meg az Európai Bizottság felkérésére egy európai gazdasági fórumot. Szerinte cinikus az Európai Bizottság ezzel kapcsolatos magatartása is, mert ahhoz asszisztál, hogy egy amerikai milliárdos akarja meghatározni a gondolkodást az EU és a tagállamok jövőjéről.

Soros beszéde azért ultimátum, mert csodálatát fejezte ki a kiállásért, amellyel a magyarok tiltakoznak Orbán maffiaállama ellen.

A választások közeledtével ez hadüzenet a magyar kormánynak, Orbán Viktornak és a Fidesznek. Boros Bánk úgy vélte, Soros György csütörtökön megjelent cikkében is deklarálta, hogy az általa finanszírozott civil szervezeteknek fel kell állniuk a kormánnyal és a Fidesszel szemben, és nyíltan megnevezte a Momentum Mozgalmat.

Az üzletember felismerte, hogy az általa támogatott ellenzék nem tudja teljesíteni vízióját, ezért olyan “új pártokat alapít”, mint a Momentum, és feltüzeli a különböző társadalmi csoportokat.

A politológus szerint Soros álma az Európai Egyesült Államok, ezért szorgalmazza az európai egységes döntési rendszer megváltoztatását. A magyar és a lengyel kormány határozott fellépése miatt veszélyeztetettnek látja céljai megvalósítását. Nem Európáért, hanem saját céljainak megvalósításáért és saját pénzéért aggódik – jelentette ki Boros Bánk Levente.

“Ecce homo.”

Ezt már Bayer Zsolt írta, aki Mark Zuckerberg után (őt a Karc FM-ben) Soros Györgyöt a Magyar Időkben osztotta ki.

Semmi Jézus. Csak a tagadás. Csak a gátlástalanság. Csak a bűn. De közeleg a vég.

A publicista felidézte, hogy a televízió (Echo), ahol szintén dolgozik, megkereste a CBS televíziós csatornát, amely 1998. december 20-án hosszú interjút sugárzott Soros Györggyel. Négy percet akartak levetíteni. A CBS valami felfoghatatlan összeget kért, de elfogadta az ajánlatot, és el is készült a szerződés. Aztán az aláírás előtti estén a CBS lefújta a szerződést, “belső okok” miatt.

Ezt írták. Napnál világosabb, hogy a CBS televíziós csatorna birtokolja a világ legkülsőbb belső okait. És ez a külső ok, amelyet most éppen belső oknak becézgetnek, egyetlen telefonnal elintézi, hogy egy 1998-as interjú négy perce ne kerülhessen el egy magyar televíziós csatornához, horribilis összegért se, hiszen a külső ok a horribilis összeg többszörösét, akárhányszorosát is képes és hajlandó kifizetni, csak csend legyen.

Bayer persze megírja, mi lett volna az a négy perc, ami elhangzott ’98-ban.

Lázár is visszaszólt

Bár Soros György egyértelműen Orbánnak üzent cikkében és brüsszeli beszédében, a Miniszterelnökség vezetője az üzletember szavait azzal utasította vissza, hogy azok igazságtalanok Magyarországgal szemben, súlyosan elferdítik a valóságot. Szerinte Soros György azt mondta, hogy Magyarországon maffiaállam működik. Ezt minden magyar nevében visszautasította.

Szerinte nem a magyar állam, hanem “a Soros György által pénzelt szervezetek” voltak, amelyek az elmúlt években nem tartották be a magyar törvényeket, nem vállalták az átláthatóságot, a nyilvánosságot. (Ezt az érintett civilek tételesen cáfolták – A Szerk.) Lázár János szerint nem a magyar állam, hanem ezek a szervezetek működtek maffiaszerűen.

A politikus megerősítette, a kormány megküldte válaszát az Európai Bizottság CEU-val kapcsolatos kérdéseire. Szerinte azonban a brüsszeli testület kérdéssora inkább volt politikai, mint jogi természetű. A CEU-val kapcsolatos fejleményekről a kormány jövő héten tárgyal – közölte.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Kállósemjén, 2018. január 17.
Rendőrök helyszínelnek egy ukrán lajstromjelű AN-2 típusú repülőgép mellett Kállósemjén határában 2018. január 17-én. A repülőgépen 11 bevándorló jutott be Magyarország területére január 15-én este. A rendőrök jelentős erőkkel, nyomkövető kutyák és hőkamerák segítségével terepkutatást végeztek, majd rövid időn belül elfogtak három afgán és nyolc vietnami állampolgárt, akiket őrizetbe vettek.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Megannyi rejtély övezi a migránsszállító repülőt

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.