Belföld

Csak fenyegette, de nem jelentette fel a Fidesz az inzultált újságírót

Halász Júlia szerint egyértelmű, hogy a kormánypárt közleménye csak kommunikációs húzás volt.

A Fidesz újbudai szervezete május elején feljelentéssel fenyegette azt az újságírót, akit a kormánypárt „nemzeti konzultációs” fórumán ért inzultus, az Index viszont most arról ír, hogy a pártszervezet mégsem indított eljárást Halász Júlia, a 444 munkatársa ellen.

Halász a fórum után elmondta: egy fideszes politikus, Szabó László megrángatta őt, és elvette a telefonját. Ezután a Fidesz sajtóosztálya közleményt adott ki, amiben az újságírót rágalmazással vádolták, és közölték, hogy a biztonsági kamerák felvételei is igazolják majd, hogy Halász Júlia állításai alaptalanok. Hozzátették: rágalmazás miatt az újbudai Fidesz feljelentést tesz.

Az Index többször is érdeklődött a Fidesz sajtóirodáján, hogy megtették-e a feljelentést, de nem kaptak választ. A Fővárosi Törvényszék a portál kérdésére közölte: nincs bírósági eljárás folyamatban.

Halász Júlia viszont tett feljelentést, a Budapesti Rendőr-főkapitányság információs rendszer vagy adat megsértése gyanúja miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást. Kedden közölték: a nyomozás folyamatban van, gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor.

Az újságíró azt mondta: egyértelmű volt, hogy a Fidesz közleménye kommunikációs húzás. Hozzátette: a rendőrség a mobiljából kitörölt adatok miatt nyomoz, ő pedig tettleges becsületsértés elkövetése miatt magánvádas eljárást kezdeményez. A rendőrséget többször is keresték, hogy betekinthessenek a nyomozás iratanyagába, de egyelőre nem jártak sikerrel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik