Belföld

Ugandában nyolcezer, a Hold túloldalán négyezer plakátot rak ki a Kétfarkú

A Kétfarkú Kutya Párt szerdán mutatta be a plakátokat, amelyekkel megpróbálja megállítani az állítsuk meg Brüsszelt. Az óriásplakátokon túl nyomtatnak ötvenezer A4-es posztert és hatvanezer matricát is.

Kovács Gergely pártelnök péntek este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, 2500 plakátjavító aktivistájuk kivétel nélkül egy online íven jelentkezett, amit nem is mert egynél többször megosztani a Facebookon, mert iszonyatosan nagy munka a kellékek kipostázása.

Rónai Egon azon kérdésére, hány plakátot tudnak kirakni az országban, Kovács úgy felelt,

Magyarországon kétszázötvenet, de vásároltunk olcsóbb helyeken is, tehát Ugandában lesz nyolcezer óriásplakátunk és a Hold túloldalán azt hiszem négyezer “Állítsuk meg a Marsot” üzenettel.

A pártelnök elmondta, biztos benne, hogy sokan nem értik a szatírát, de ehhez nagyon le kellene vinni a szintet, amihez nincs kedve. Ezzel kapcsolatban kiemelte, hogy az elmúlt hetek tüntetésein feltűnő volt, hogy a táblák harmada abszurd humorú volt.

Problémának nevezte, hogy még mindig rengeteg minden, például autópálya épül brüsszeli pénzből, amit jó lenne megállítani.

Ez zavaró, mert így nem a városokon mennek keresztül az autók, és ez a csönd olyan, mintha az ember réten lakna.

Ha van nyolc perce, alább meg is tekintheti az interjút. Ha csak négy, akkor a felét. Ha pedig nem indul el, akkor kattintson ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik