Belföld

Megzavarták a civil törvény vitáját, felfüggesztették az ülést

Nagyjából húsz ember bement az igazságügyi bizottság ülésére, amikor a civiltörvény vitája volt napirenden és transzparensekkel, EU-s zászlókkal megzavarták az ülést.

Az Index azt írja, a „civil” feliratú pólós emberek körbeálltak a teremben, mire a levezető elnök, a KDNP-s Rubovszky György felfüggesztette az ülést, mire a képviselők összeszólalkoztak, elsősorban Budai Gyula (Fidesz) és Szabó Tímea (Párbeszéd).

Egy órával előbb be kell jelenteni bármilyen szemléltetést. Ameddig ezt a cirkuszt csinálják, addig felfüggesztem az ülést, mondta Rubovszky.

Délben folytatódott az ülés, a tüntetők továbbra is benn vannak, csak már nem állnak, hanem ülnek. Hivatalosan erről a törvényről, A külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvényről van szó.

De Rubovszky kijelentette, nagyon zavarja őt, hogy ennyien tüntetnek a teremben, kíváncsi rá, ki intézte el nekik a parlamenti belépőt.

Közben a parlamenti őrség a folyosón sorakozott fel, amit erősen sérelmezett Szél Bernadett (LMP). A KDNP-s levezető elnök neki is visszavágott:

Aljas módon betörtek az ülésre a tüntetők.

Fotók: Németh András 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik