Belföld
Sümeg, 2015. március 23.
Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke beszédet mond a CÖF és a Békemenet-szervezők civil autós zarándoklatának sümegi állomásán, A demokrácia lényege a társadalmi összefogás című nagygyűlésen a sümegi művelődési házban 2015. március 23-án.
MTI Fotó: Varga György

Tízszer annyi felajánlás ment az Átlátszónak, mint a CÖF-nek

24.hu
24.hu

2017. 04. 25. 07:23

A kormányközeli szervezet alapítója szerint a népszerűség fokmérője az anyagi támogatások mértéke.
Korábban a témában:

Bár a Kárpát-medence egyik legerősebb civil szervezetének tartja magát a Civil Összefogás Fórum, az egy százalékos adófelajánlások száma és összege alapján a TASZ, a Magyar Helsinki Bizottság és az Átlátszó mögött álló alapítvány is erősebb nála – írja a hvg.hu.

Még két éve mondta Csizmadia László, a CÖF alapítója, hogy szervezetük „nemcsak Magyarország, de a Kárpát-medence egyik legerősebb civilszervezete”, a tényfeltárással foglalkozó Átlátszót viszont leszólta, mondván „egy éve nem tud négyezer, általa becsületesnek nevezett támogatót összegyűjteni, hiába hirdeti a honlapon”.

Csizmadia azt is mondta, hogy „a népszerűség egyik fokmérője a polgároktól juttatott anyagi támogatás mértéke”. Ugyanakkor a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak tavaly 259-en ajánlották fel személyi jövedelemadójuk egy százalékát, ami 1 188 535 forintot jelent, míg az Átlátszónet Alapítványnak 2587-en, összesen 17 960 112 forintnyi összegben. A TASZ-t 931-en, 6 726 728 forint értékben támogatták egy százalékos felajánlásokkal, a Magyar Helsinki Bizottságot pedig 282-en, 2 059 260 forint összegben.

A CÖF-alapító múlt héten is azt mondta, hogy alapítványukat „magyar személyek százai, magyar cégek, kisvállalkozások támogatják”, de ezek a támogatók ismeretlenek, a CÖF beszámolójában ugyanis csak ömlesztett, nem részletezett bevételi számok szerepelnek, így dokumentáltan azt sem lehet tudni, kap-e a szervezet támogatást külföldről.

Szeretnél személyre szabottan híreket olvasni a mobilodon?
Töltsd le a 24.hu app-ot, és tájékozódj hiteles forrásból megbízhatóan és gyorsan! A 24.hu
vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.